Road Racing 02.07.2016

Superbiken EM-sarja jatkuu Albacetessa

Superbiken EM-sarja jatkuu viikonloppuna kauden neljännellä osakilpailulla. Tänään elohopea nousi 40 asteen tuntumaan, joten sekä pyörät että kuljettajat olivat varsinkin iltapäivän aika-ajoissa kovilla.

Niko Mäkinen oli toinen kahdesta kuskista, jotka pystyivät parantamaan aikaansa iltapäivän sessiossa. Iltapäivällä Mäkinen oli 6., jääden kärjestä enää 1,75 sekuntia kun eroa aamulla oli 3,15 sekuntia ja sijoitus 9. Lopullinen tulos aika-ajojen jälkeen tuo samainen yhdeksäs.

Aamupäivällä nopeimmat kuskit käyttivät ns. aika-ajo rengasta, eli siis pehmeää seosta saadakseen parhaat ajat, sillä rata oli vielä sen verran ”kylmempi” että ne kestivät 2-3 kierrosta ajaa.

-Ajoin kaikki sessiot kovalla seoksella, hakien samalla kisatuntumaa, koska kisojen ajaksi on luvattu vieläkin lämpimämpää kuin tänään, eikä pehmeillä renkailla ainakaan kisaan voi lähteä, se on varmaa, Mäkinen sanoo.

Gridillä Mäkinen on kuitenkin toisen rivin keskellä, paikalla 8, koska BMW kuljettaja Barragan kaatui aamun sessiossa ja loukkaantui, joutuen jättämään kisat väliin.

Eeki Kuparisen osalta aika-ajojen saldoksi muodostui 15. ruutu.

-Erot ovat todella pieniä. Kuumuus on todella valtava, eivätkä ajat parantuneet enää iltapäivällä. Olemme kärsineet jarruongelmista koko viikonlopun, Kuparinen kertoi.

Lopulliset aika-ajojen tulokset: http://www.fimcevrepsol.com/en/results/results?anyo=2016&type=2&circuito=134&categoria=112&what=1984

Huomenna kisat  Suomen aikaa klo 12.00 ja 15.00.

Kisaa voi seurata suorana osoitteesta:  https://www.youtube.com/watch?v=m6QTmsiPTcA

Teksti: Niko Mäkisen tiedotus / Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing