Enduro 13.10.2016

Suominen sairaalaan Espanjan MM-kisassa

Suomalaiset loppuhuollossa torstai-iltana. Kuva: Henri Saari

Kolmas päivä enduron joukkue-MM-kilpailussa Espanjassa toi mukanaan ensimmäisen suomalaiskeskeytyksen, kun Janne Suominen joutui kaatumisen myötä sairaalaan.

Janne Suominen on parhaillaan espanjalaisessa sairaalassa tikattavana kaaduttuaan pahasti parhaillaan meneillään olevassa kuusipäiväisessä enduron joukkue-MM-kilpailussa.

– Oli se vähän raakaa, kun kävi Suomista katsomassa ambulanssissa ja näki sen jalan haavan, miehen joukkuekaveri Sami Pöllänen toteaa.

Kerhojoukkueessa Suomisen ja Pölläsen lisäksi kisaa myös enduron viisinkertainen maailmanmestari Petteri Silván. Hänellä ja Pölläsellä on tänään puolestaan kulkenut kahta ensimmäistä päivää sulavammin.

– Tämä päivä oli oikein mukava. Vettä satoi ja oli oikein rattoisaa ajella. Ei pölynnyt ja sitä toivottiinkin, Silván toteaa.

Myös Pöllänen on samoilla linjoilla.

– Ihan hyvin meni. Olihan tämä paljon helpompi kuin kaksi ensimmäistä päivää. Tunnin lyhyempi päivä ja reitti meni tosi nopeasti. Vettä kyllä satoi. Heti aamulla ajettiin vuorella sadepilven sisään. Ei nähnyt mitään, kun oli sateen lisäksi sumua ja lasit meni tukkoon. Se oli vähän tylsää, mutta ihan kivaa muuten, Pöllänen kommentoi.

Myös Suomen junior-trophy-joukkueella on kulkenut mukavasti kilpailun kolmantena päivänä.

– Junnuilla menee ihan ok. Kaikki pystyi tänään ajamaan hyvin. (Henric) Stigellin eilinen jalan kolhiminen ei haitannut enää niin paljoa ajoa. Kuten tulokset kertovat, kaikki ovat päässeet hyvään vauhtiin, joukkueenjohtaja Henri Saari toteaa.

Livetulospalvelu: www.fim-live.com/en/fim/the-federation/2016-isde-app

Tulokset: fim-isde.alkamelsystems.com/index.html

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro