Maarata 09.06.2018

Suomi voitti Ruotsin Teivon maarataottelussa

Jesse ja Aki-Pekka Mustonen olivat johdattamassa Suomea voittoon Ruotsia vastaan maaradan maaottelussa. Kuva: Matias Hirsimäki

Maaradan kotimainen kilpailukausi polkaistiin käyntiin perjantaina, kun Suomi ja Ruotsi kohtasivat maaottelussa Teivon raviradalla Tampereella. Suomi lähti kilpailuun ennakkosuosikkina, sillä joukkueesta löytyivät muun muassa Mustosten veljekset Aki-Pekka ja Jesse sekä upeasti uransa maaradan puolella aloittanut Henri Ahlbom. Ruotsin ennakkoon kovin oli saksalainen Jörg Tebbe, myös Anders Mellgrenin vauhti on ollut kohdillaan.

Suomi nappasi voiton kotiyleisön edessä 82 pisteellään. Joukkueen paras pistemies oli Jesse Mustonen, joka kaasutteli kahden erävoiton siivittämänä 21 pistettä. Aki-Pekka Mustonen sekä Ahlbom olivat myös hyvässä vireessä keräten 18 pistettä mieheen. Rene Lehtinen kasasi joukkueelle 10 pistettä. Aarni Heikkilän saldoksi tuli kuusi pistettä, Jarmo Raappana ajoi viisi pistettä. Simo Pulli täydensi suomalaisten päivää vielä neljällä pisteellä.

Ruotsi sai Teivossa kasaan 67 pistettä. Joukkueen ja koko kilpailun ykkönen oli juuri Tebbe, joka ei hävinnyt pistettäkään koko kilpailussa. Tebben saldo oli siis 25 pistettä. Mellgren oli toinen ruotsalaisten kantavista voimista ajaen 18 pistettä. Robin Aspegren ajoi 11 sekä Sebastian Alden neljä pistettä. Suomen ja Saksan passit omaava Klaus-Peter Gerdeman ja suomalainen Janne Koivula olivat mukana Ruotsin joukkueessa. Gerdeman ajoi kolme pistettä, Koivulan päätyessä kuuteen pisteeseen.

Teivossa ajetaan maarataa jälleen tänään lauantaina, kun vuorossa on henkilökohtainen SM-finaali. Maaradan herruus jaetaan jo 74. kerran. Kilpailu Teivossa alkaa kello 18.

Tulokset

Suomi 82:
Aki-Pekka Mustonen 18
Jarmo Raappana 5
Simo Pulli 4
Jesse Mustonen 21
Aarni Heikkilä 6
Henri Ahlbom 18
Rene Lehtinen 10

Ruotsi 67:
Sebastian Alden 4
Robin Aspegren 11
Jörg Tebbe 25
Anders Mellgren 18
Klaus-Peter Gerdeman 3
Janne Koivula 6

Teksti: Matias Hirsimäki

Uusimmat

Lisää aiheesta

Maarata