ATV 24.09.2018

Suomi kymmenenneksi ATV-joukkueiden EM-kilpailussa “Todella mahtava saavutus”

Vasemmalta Valtteri Vainionpää, Jesse Uusitalo ja Niko Laakso edustivat Suomea Tanskassa ajetussa mönkijöiden joukkue-EM-kilpailussa. Kuva: Team Finland Quadcross of Nations

Suomen joukkue sijoittui viikonloppuna Tanskassa ajetussa ATV-joukkueiden QXoEN EM-kilpailussa kymmenenneksi.

Quadcross Des Nations 2018 ajettiin viikonloppuna Tanskassa. Suomesta kilpailuun osallistui joukkue, jossa ajoivat Valtteri Vainiopää, Jesse Uusitalo ja Niko Laakso.

Lauantain karsinnat olivat Suomen joukkueelle haasteelliset.

– Valtteri ajoi karsinnoissa hienosti, haasteet alkoivat kuitenkin, kun edessä ajanut sammutti laitteen, jonka seurauksena Valtteri törmäsi häneen ja Valtterin mönkijän etujarruletku meni poikki, kertaa Suomen Moottoriliiton motocross-ryhmän ATV-vastaava Mika Luopa.

Vainionpää ajoi erän loppuun ilman etujarrua ollen 14:s. Myös Jesse Uusitalo koki karsinnoissa teknisiä ongelmia.

– Jesse ajoi hienosti siihen asti kunnes hänen ATV:nsä ketjut poikkesi. Hän joutui keskeyttämään yhdeksänneltä sijalta ja loppusijoitus oli 17:s, Luopa harmittelee.

– Niko sen sijaan ajoi ilman ongelmia erän ollen 13:s. Sen jälkeen alkoi jännitys siitä, että ollaanko mukana sunnuntain finaalissa.

Suomi pääsi mukaan sunnuntaina ajettuun finaaliin sijalla 15. Finaali sujui ilman ongelmia, ja joukkue pääsi kymmenen parhaan joukkoon.

– Sunnuntain finaalit meni hienosti. Ei laiterikkoja ja jokainen kuski antoi 110%. Suomi oli totaalin 10, mikä on todella mahtava saavutus. Isot kiitokset tukijoille ja tietenkin paikan päälle saapuneille faneille ja kannattajille, oli upea viikonloppu! Luopa iloitsee.

Quadcross Des Nations -kilpailun voittoon ajoi Yhdysvallat, joka sai seurakseen palkintokorokkeelle Irlannin ja Hollannin.

ATVMX-joukkueiden EM-kilpailun lopputulos:

Lisätietoa

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

ATV