Trial 11.09.2016

Suomi kuudes trialin MM-joukkuekisan Trophy-luokassa

Kuvassa Suomen joukkue kokonaisuudessaan. Vasemmalta Nils Johansson, Leevi Lindqvist, Harri Vierimaa, Henkka Vierimaa, Timo Myöhänen ja Janne Lindqvist

Suomen nuori trial-joukkue ajoi ennakkoluulottomasti ja etukäteisasetelmia isommin miettimättä  oman urakkansa odotuksia paremmin Ranskassa järjestetyssä trialin MM-joukkuekilpailussa.

Viikonloppuna Ranskan Isolassa järjestettyyn trialin MM-joukkuekilpailuun osallistuivat Suomen väreissä 20-vuotias Timo Myöhänen, 18-vuotias Henkka Vierimaa sekä 17-vuotias Leevi Lindqvist. Suomi pääsi matkaan ensimmäisenä joukkueena, eikä siten voinut kovin paljon seurata toisten joukkueiden ajolinjoja, vaan joutui miettimään itselleen sopivimmat suoritustavat. Kisan aikataulu oli laadittu melko tiukaksi ja poikien oli edettävä tasaisesti, ettei aikapisteitä pääsisi kertymään.

Joukkuekisassa joukkueet etenevät ryhmänä ja loppuaika otetaan viimeisestä maaliin tulleesta. Joukkueen jäsenten virhepisteet lasketaan siten, että kultakin jaksolta heikoin suoritus kolmesta pudotetaan tuloksista pois. Loppupisteiksi siis yhdistetään mahdolliset aikapisteet ja kunkin jakson kaksi parasta suoritusta.

Ensimäisen kierroksen jälkeen Suomen joukkue oli 14 virhepisteellä kuudentena. Kärkipaikalla oli vain yhden pisteen saanut Saksa. Toisena oli Ruotsi kolmella pisteellä, USA kolmantena niin ikään kolmella pisteellä. Neljäntenä ajoi Tsekki neljällä pisteellä. Viidentenä jo pienellä erolla edellisiin oli Australia 11 pisteellä. Suomen niskaan puhalsi Irlanti  23 pisteellä seitsemänneltä sijalta. Loput 11 joukkuetta olivat jo hiukan enemmän jääneenä.

Toiselta kierrokselta Suomi otti 19 virhepistettä lisää. Näin ollen kilpailun kokonaispisteet olivat 33, kun aikapisteitä ei tullut. Voittoon ajoi Saksa kahdella pisteellä. Toiseksi tuli Ruotsi kuudella pisteellä. Kolmas oli Tsekki myöskin kuudella virhepisteellä. Sijoituksen ratkaisi Ruotsin hyväksi puhtaiden suoritusten määrä. Neljäs oli USA yhdeksällä pisteellä ja viides oli tasaisesti edennyt Australia 22 pisteellä.

Suomen takana Irlanti teki vahvan nousun ja ajoi samoille pisteille Suomen kanssa, mutta Suomelle kirjattiin enemmän puhtaita suorituksia ja siten siis kuudes tila Suomelle ja Irlanti jätettiin seitsemänneksi. Tuossakin vertailussa oli tulos tiukin mahdollinen. Suomella 64 puhdasta jaksoa Irlannin 63 puhdasta vastaan.

Tulokset

Teksti: Jukka Myöhänen

Suomesta poikkeuksellisen nuori joukkue Trialin MM-joukkuekisaan

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial