Trial 22.08.2018

Suomi kovin tavoittein Trialin PM-kilpailuun

Leevi Seppälä kisaa juniorijoukkueessa. Kuva: Helen Mäenrand

Ensi viikonloppuna järjestetään Trialin Pohjoismaiden mestaruuskilpailu Ruotsin Alessa, jossa suomalaisia on kisaamassa kolmessa eri luokassa. Kilpailun järjestää Ale Trial Klubb. Lauantaina ajetaan henkilökohtainen kilpailu ja sunnuntaina vuorossa ovat joukkueet.

Säätiedotuksen mukaan kisapaikalle on luvattu 14-18 asteen lämpötiloja ja varsinkin lauantaille sadetta. Tiedossa on siis kunnon Trial-kelit.

Suomesta kisaamaan ovat lähdössä henkilökohtaiseen ja joukkuekilpailuun seuraavat kokoonpanot:

Aikuiset: Timo Myöhänen, HäMK, Leevi Lindqvist, MP-Taito, Leevi Paajanen, TeMK sekä MP-Taidon Henry Vierimaa, jonka osallistuminen ei ole vielä varmaa.
Joukkueenjohtaja: Janne Lindqvist

Juniorit: Samuel Jääskeläinen, HäMK, Leevi Seppälä, HäMK, Mikko von Plato, MP-Taito ja Niko Nurmio, EMK. Nurmion lähtö on niin ikään vielä vaakalaudalla, sillä keskiiviikkona miehellä oli kuumetta.
Joukkueenjohtaja: Ari Nurmio

Veteraanit: Esa Reijo, SsMK, Pertti Teräsahde, SsMK, Jörgen Nylund, TeMK ja Tommi Kallio, HäMK
Joukkueenjohtaja: Janne Nylund

Varsinkin nuorissa tavoitteet ovat korkealla, jopa mestaruuteen asti. Myös aikuisissa Leevi Lindqvisti ilmoitti, että tavoitteena on voittaa molempina päivinä. Myös Veteraanit voivat hyvän päivän sattuessa kohdalle yllättää jopa podiumilla.

Kotimainen kilpailukausi jatkuu Espoon Moottorikerhon isännöidessä tuplaviikonloppua 1. ja 2.9. Lauantaina ajetaan Suomen Cupin viimeinen ja ratkaiseva osakilpailu. C-Super-luokkaa johtaa HäMK:n Vilkku Selin 16 pisteen erolla ennen niinikään HäMK:n Leevi Seppää. Kolmantena on TeMK:n Veeti Kaunisto kolme pistettä Seppää jäljessä.

40+-luokassa Cupin voiton on jo varmistanut TeMK:n Jari Leipijärvi. Hopeasta ja pronssista kamppailevat TeMK:n Jörgen”Jörö” Nylund ja Mikkelin MK:n Marko Itäkunnas, Ero Nylundin hyväksi ennen osakilpailua on neljä pistettä.

Espoon SM-Trialin sunnuntain osakilpailu on järjestyksessä neljäs, minkä jälkeen kisataan Salossa 15.9. ja kauden päättävä osakilpailu ajetaan 6.10. MP-Taidon isännöidessä.

Teksti: Veijo Matinaho

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial