Rata-ajo 14.08.2019

Suomi johtoasemasta Historic Grand Racessa kilpailtavaan Suomi-Ruotsi-maaotteluun

2-litraisella Toyota Starletilla kilpaileva Ari Jokinen on Roadsport B:n johdossa 12 pisteellä ennen Ahveniston osakilpailuja. Kuva: Hannele Hatanpää.

Gulf Historic Race Cupin kauden huippuhetket ovat edessä. Historiallisten ratakilpaluokkien pääkilpailutapahtumaan, Historic Grand Raceen on ilmoittautunut lähes 170 autoa ja monissa kisastarteissa nähdään yli 20 auton lähtökentällisiä. Tulevana viikonlopuna 17.–18.8. ajetaan yhteensä 18 kilpailua aika-ajoineen sekä lämmittelyineen.

Puolet Historic Race Finland ry:n masinoiman sarjan osakilpailuista on tähän mennessä kisattu. Selkeimmin pistekarkuteillä omissa luokissaan ovat Historicissa helsinkiläinen Jussi Itävuori 911 Porschella yhdistetyssä F/A ja F/B -luokassa, lempäläinen Ari Oksala Ford Escort 1300 GT:llä G/D:ssä, helsinkiläinen Heikki Viljanen Porsche Carrera RS:llä H:ssa, lappeenrantalainen Eero Heikinlinna Mygale SJ99 Formula Fordilla Formula D:ssä sekä Roadsportissa orimattilalainen Juha Rajavuori turbo-Ladalla A:ssa ja mänttäläinen Ari Jokinen Toyotalla B:ssä.

Historic-luokissa kamppaillaan ei vain kotimaisen sarjan, vaan myös Suomi-Ruotsi Historic Racing -maaottelupisteistä. Maaottelu koostuu neljästä osakilpailusta, joista kaksi ajettiin Ruotsin Gelleråsenilla Velodromloppetin yhteydessä ja nyt on edellä mainittuun kilpailutapahtumaan osallistuneiden kilpailijoiden mahdollista saada lisää pisteitä Ahvenistolla.

Suomi johtaa tällä hetkellä maaottelua 18 kokonaispisteen erolla. Omien kategorioidensa johdossa ovat tällä hetkellä vakioautoissa Ulf Svensson Saab 96:lla parilla pisteellä ennen vantaalaista Ford Falcon -kuljettaja Juha Liukkosta sekä GT-autoissa Jussi Itävuori Porsche 911:llä ja formuloissa uppsalalainen Per-Åke Beijersten RPB Formula Veellä.

Historic Grand Racessa riittää silmänruokaa. Komeiden kilpa-autojen lisäksi on turva-autokin näyttävä ja nopea – yli 600-hevosvoimainen, harvinainen Ford GT. Kuva: Hannele Hatanpää.

Entisajan moottorijuhlatunnelmaa tuovat tapahtumalle sen todelliset päätähdet, kilpurit 1950-luvulta 2000-luvun alkupuolelle vanhempiin vuosikertoihin painottuen. Monilla autoilla ja useilla kilpailijoillakin on kilpahistoriaa jo aktiiviaikakaudeltaan.

Nostalgista ajokalustoa on nähtävillä runsain mitoin ei vain radalla, vaan myös katsomoalueella.

Kaksipyöräisten ystäville on tauko-ohjelmana veteraanikilpamoottoripyörien näytösajo molempina päivinä ja nämä pitävät varikkojaan alimmalla katsomotasanteella, joten pyöriin pääsee tutustumaan myös lähemmin.

Lisäksi katsomon ylimmällä tasolla, entisen hyppyrimäen luona on yli 30-vuotiaiden harrasteajoneuvojen näyttelyparkkialue, minne mahtuu 100 ennakkoilmoittautunutta klassikkoa per päivä.

Lisätietoja: www.historicgrandrace.fi

Teksti: Hannele Hatanpää.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo