Motocross 25.09.2016

Suomi jäi ilman finaalipaikkaa motocrossin MM-maajoukkuekilpailussa

Suomen nuori joukkue koki vastoinkäymisiä Italiassa.

Suomen maajoukkue ei onnistunut nappaamaan viimeistä A-finaalipaikkaa motocrossin MM-maajoukkuekilpailussa Italiassa sunnuntaina. Lauantain karsinnassa vaille suoraa A-finaalipaikkaa jäänyt nuori joukkue olisi päässyt vielä ajamaan A-finaalissa, mikäli se olisi voittanut B-finaalin sunnuntaiaamuna.

Suomen maajoukkue koki takaiskun jo lauantain harjoituksissa, kun joukkueen nuorin kuljettaja Kim Savaste, 16, loukkaantui kaatumisessa eikä hän pystynyt enää ajamaan kilpailussa.

Miro Sihvosen, 17, ja Valtteri Malinin, 19, suoritukset lauantain karsinnassa toivat Suomelle sijan 21, kun 19 ensimmäistä maata selvisi suoraan sunnuntaiseen A-finaaliin.

Suomen viimeinen mahdollisuus A-finaaliin kariutui sunnuntaisen B-finaalin alkukierroksilla, kun Malin väänsi jo entuudestaan kipeää polveaan keskeytyksen arvoisesti. Sihvonen ajoi vahvan erän ollen maalissa kuudes, mutta B-finaalissa olisi tarvittu kaksi tulosta.

Vaikka Sihvonen ja Malin olisivatkin tuoneet Suomelle vielä A-finaalipaikan, ei joukkueella olisi ollut varsinaisia mahdollisuuksia menestykseen Savasteen ollessa jo ulkona kilpailusta. Joka tapauksessa A-finaali olisi ollut nuorelta joukkueelta kova saavutus.

– Meillä oli hankala viikonloppu, vaikka kyllähän sen aina tietää, että maajoukkuekisa on jo itsessään todella suuri haaste Suomelle. Jos oikein tutkaillaan tilannetta, oli meille epäonnea Savasteen ja Malinin loukkaantumisten takia. Eikä sekään auttanut, että Sihvosen ajohousuja ylhäällä pitänyt vyö hajosi karsintaerässä, joukkueenjohtaja Jussi Vehviläinen analysoi.

– Voimme silti olla ylpeitä jätkistä siinä, minkälaisella ilmeellä he vetivät isossa kisassa ja miten valmiina he tulivat kisaan. Vastassa olivat maailman parhaat kuskit, joiden joukossa nuori kolmikko oli oikealla asenteella liikenteessä. Realiteetit olivat tiedossa, mutta henkisesti ei annettu periksi.

Suomi jäi ulos A-finaalista myös viime vuonna. Kaudella 2014 Suomi sijoittui A-finaalissa 16:ksi.

Sunnuntaina maailmanmestaruutta juhli Maggioran saviradalla Ranska, jolle titteli on jo kolmas perättäinen. Hollanti ajoi MM-hopeaa ja karsinnasta kilpeään kiillottanut Yhdysvallat MM-pronssia.

Yhdeksänneksi sijoittuneen Viron väreissä ajoi Suomen ja Viron kansalaisuuden omaava sekä vielä muutama vuosi sitten Suomea MM-maajoukkuekilpailussa edustanut Harri Kullas.

Suomen maajoukkue kiittää virallisia yhteistyökumppaneitaan: Motonet Oy, Betola Oy, RaffiGrahix, BlingFactory, Star Meal, JPV-Racing ja MJP-Events.

Lisäksi Sihvonen, Malin, Vehviläinen ja koko taustaryhmä toivottavat Savasteelle italialaissairaalaan voimia toipumiseen ja jaksamista hänen odottaessa siirtoa Suomeen. MM-maajoukkuekilpailun ensikertalaisen urakka jäi tällä kertaa harmittavan lyhyeksi, mutta vielä on hyviä vuosia edessä.

Kaikki tulokset.

Teksti ja kuva: SM-motocross tiedotus

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross