Moottoriurheilutapahtumat 10.03.2016

Suomi isännöi moottorikelkkojen arvokilpailuja viikonloppuna – Rallin SM-sarjan talvikausi päätökseen

Victor Herten lähtee hakemaan MM-voittoa kotikisasta lauantaina. Kuva: Skotercross.se

Tulevana viikonloppuna Suomi on saanut kunnian isännöidä peräti kahta moottorikelkkailun kansainvälistä tapahtumaa. Taistelu rallin SM-pisteistä jatkuu puolestaan Nilsiällä Tahkorallin merkeissä. Mika Kallio lentää Suomeen hämmentämään jääradan SM-kautta.

Suomi isännöi perjantaina ja lauantaina moottorikelkkojen Snowcrossin MM-kauden avausta Jyväskylän keskustassa Lutakon aukiolla. MM-kisoista tulee Pohjoismaa-painoitteinen, sillä sekä miesten että naisten maailmanmestaruuksista taistellaan suomalaisten, ruotsalaisten ja norjalaisten huippunimien kesken.

Miesten MM-kilpailuun osallistuu yhteensä 24 kuljettajaa, joista yhdeksän on suomalaisia, kymmenen ruotsalaisia ja viisi norjalaisia. Suomea kisoissa edustavat Lynx-kuljettaja Viktor Hertén, Aki Pihlaja, Jere Tynkkynen ja Juuso Loukko. Arctic Cat -merkkiä edustavat Kalle Saarelainen, Matti Määttä ja Eetu Karjalainen. Lisäksi Polariksella ajaa Juha Hurskainen ja Ski-Doolla Jarno Hietalahti.

Kovimman vastuksen suomalaisille antanevat Ruotsin Snowcross-sarjaa johtava Oskar Norum, sarjassa kolmantena oleva Adam Öhman ja neljättä paikkaa pitävä David Reponen. Viidestä norjalaiskuskista Magnus Reiten, Kristoffer Holm ja Jonas Östbyhaug kuulunevat kärkikastiin.

Naisten MM-kilpailussa nähdään 13 kuljettajaa. Suomalaisvärejä pitävät yllä kolmikko Linn Sjöberg, Noora Kursu ja Leena Hiltunen. Kolmikosta Sjöberg oli viime vuoden MM-kisoissa neljäs. Kovin haaste tulee varmasti ruotsalaiselta Emilia Dahlgrenilta, joka oli viime vuoden kisoissa kolmas.

Lutakon aukiolle sijaitseva rata on 600 metrin pituinen ja sisältää kaikki loistavan kelkkaradan ainekset: tiukkoja mutkia ja kallistuksia, nopeita kiihdytyksiä sekä tietysti kaikkien rakastamia hyppyreitä.

Perjantaina ajetaan vapaat harjoitukset. Lauantai alkaa aika-ajoilla ja huipentuu semifinaalien kautta iltapäivän finaaleihin. Intensiivinen kilpailupäivä tarjoaa henkeäsalpaavia taidonnäytteitä.

11.-12.3. Snowcrossin MM-osakilpailu, Jyväskylä, Lutakon aukio

11.3. Vapaat harjoitukset klo 13.15-16.10
12.3. Aika-ajot klo 09-09.55, Semifinaali klo 10.30-12, Finaali klo 13-14.50
Lisätietoa: Snowcrossfinland.fi
Lipunmyynti

Moottorikelkka-Enduron SM- ja EM-pisteistä kisataan Kemijärven alueella. Kuvassa Mikko Laine.

Moottorikelkka-Enduron SM- ja EM-pisteistä kisataan Kemijärven alueella. Kuvassa Mikko Laine.

Kemijärvellä kisataan SM- ja EM-pisteistä

Suomi isännöi myös toista moottorikelkkailun kansainvälistä mittelöä, kun Kemijärvellä järjestetään moottorikelkkaenduron SM- ja EM-kilpailu Giant.

Giant on Suomen ensimmäinen ja pisin moottorikelkkojen luotettavuusajokilpailu, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1991. Kilpailu on alusta asti ajettu Kemijärven maastoissa. Tänä vuonna kilpailulla on pituutta yli 400 EK-kilometriä, josta 240 kilometriä on uutta reittiä.

Kilpailussa ajetaan yhteensä yhdeksässä eri luokassa, joista yleiskilpailuun osallistuvat vain A/N800, B/N800, C/N800 ja P800. Muut luokat ovat Juniorit, Ladyt, M43 ja M50, Historic

Kilpailu alkaa perjantaiaamulla noin klo 9 aikaan ja lähdöt tapahtuvat yhden minuutin väliaikalähdöllä. Toiselle päivälle lähdetään klo 09 käännetyssä lähtöjärjestyksessä. Lähtö tapahtuu yleensä kilpailukeskuksesta, siirtymällä ensimmäiselle erikoiskokeelle.

11.-12.3. Moottorikelkkaenduron SM- ja EM-osakilpailu, Giant, Kemijärvi
Giant-kilpailukeskus on Kemijärven Kulttuurikeskuksessa. Kilpailukeskus aukeaa perjantaina 11.3. klo 7.00
Tuloksia voi seurata lähes reaaliajassa täältä.
Kilpailun aikataulu
Lisätietoa

 

Juha Salo lähtee tavoittelemaan Kuopion alueelta kauden kolmatta voittoaan. Kuva: Pekka Koski

Juha Salo lähtee tavoittelemaan Kuopion alueelta kauden kolmatta voittoaan. Kuva: Pekka Koski

Rallin SM-sarja jatkuu Tahkolla

Rallin SM-pisteistä kisataan tulevana viikonloppuna kauden kolmannessa osakilpailussa Tahkon Nilsiällä, joka palaa jälleen Rallin SM-sarjan kalenteriin. Kaksi ensimmäistä osakilpailua voittanut Juha Salo lähtee talvikauden päättävään kisaan ennakkosuosikkina tavoittelemaan yleiskilpailun hattutemppua. Kuopion Tahkovuoren ympäristössä ajettavassa rallissa Salolla ja hänen kartturillaan Marko Salmisella vastassa ovat kuitenkin kovat nimet kuten Jarkko Nikara ja Norjan Ole Veiby.

Tahko SM-ralli ajetaan monille täysin uusissa maisemissa Pohjois-Savossa Tahkovuoren alueella ja sen lähiympäristössä. Myös kelit tulevat ratkaisemaan, miten tiet kestävät, joten yllätyksiäkin kärkikahinoissa voi tapahtua.

Rallin SM-talvikauden päättävä Tahko SM-ralli on kaksipäiväinen tapahtuma. Rallin avausiltana perjantaina ohjelmassa on kaksi (18,17 km) erikoiskoetta ja lauantaina viisi (88,34 km) erikoiskoetta. Ensimmäinen kilpailija starttaa Break Sokos Hotel Tahkovuorelta reitille perjantaina klo 18.30 ja saapuu yötauolle samaan paikkaan klo 20.30. Ralli jatkuu lauantaina klo 10.01 alkaen ja maaliin Break Sokos Hotel Tahkovuorelle voittajia odotetaan klo 15.30 alkaen.

10.-12.3. SM-ralli Tahkoralli, Tahkovuori, Nilsiä
Lisätietoa: http://www.rallism.fi/
Livetulokset
Liput
Aikataulu
Pistetilanne

Mika Kallio palaa jäärata-areenoille lauantaina. Kuva: Mara Halonen

Mika Kallio palaa jäärata-areenoille lauantaina. Kuva: Mara Halonen

Moottoripyörien jääradan SM-pisteistä kisataan Kauhajoella

Kauhajoki pääsee vihdoin isännöimään jääradan SM-taistoa, kun alun perin kauden toiseksi osakilpailuksi kaavailtu koitos jouduttiin helmikuussa perumaan huonojen keliolosuhteiden takia. Nyt Kauhajoella on kuitenkin riittävästi jäätä ja lumipenkkoja, jotta kauden kuudes SM-osakilpailu saadaan pidettyä.

Ennakkosuosikkina lauantain kisaan lähtee JR Open A ja JR Lites A -luokkien huikeassa pistejohdossa oleva Kari Vehniäinen, mutta Espanjasta Valencian MotoGP-testeistä Suomeen lentävä Mika Kallio tulee hämmentämään soppaa. Mies nimittäin voitti Seinäjoella järjestetyn kauden avausosakilpailun JR Open A-luokan molemmat erät jättäen 23-kertaisen Suomen mestari Vehniäisen taakseen. Luvassa on siis todellista kaksinkamppailua, johon oman mausteensa antavat varmasti muun muassa Erkki Silvasti, Ville Töhönen ja Tatu Lauslehto.

Kauhajoella kisaavat JR A ja B -luokkien lisäksi myös ATV:t sekä veteraanit. Kilpailuun on ilmoittautunut 74 kuljettajaa.

Lauantain osakilpailun jälkeen jäljellä on enää SM-kauden päättävä Iisalmen kaksipäiväinen kilpailu, joka järjestetään 19.-20.3.

12.3. Jääradan SM-osakilpailu, Kauhajoki
Kauhajoki Nummijärvi, Nummijärven jää, Nummijärventie 389
Ensimmäinen startti klo 12
Tulokset erien jälkeen: iceroadracing.com

 

Viikonlopun kansalliset kilpailut

12.03.  Jokamiesluokan Aluemestaruuskilpailu, Mäntyvaaran rata, Rovaniemi

Viikonlopun MM-osakilpailut

12.03.  Jääspeedway, Final 4, Hollanti, Assen
12.03.  SuperEnduro, Tsekki

 

Uusimmat

Lisää aiheesta