Trial 08.09.2016

Suomesta poikkeuksellisen nuori joukkue Trialin MM-joukkuekisaan

Suomen MM-joukkueen vanhin kuljettaja on pian 21-vuotta täyttävä Timo Myöhänen. Kuva: Jiri Svoboda

Tulevana viikonloppuna kisataan kauden viimeinen trialin MM-koitos Ranskan Isola 2000 -hiihtokeskuksessa. Vuorossa on joukkueiden MM-kilpailu.

Suomesta on kisaan osallistumassa nuoria kuljettajia. Joukkueen nestori on jo aikaiseminkin muutaman joukkue MM-kisan ajanut 20-vuotias Timo Myöhänen. Seuraavaksi “iäkkäin” on MP Taidon juuri 18 vuotta täyttänyt Henkka Vierimaa. Joukkueen kuopus on niin ikään MP Taidon edustaja Leevi Lindqvist, joka on vasta 17-vuotias.

Kaikki kolme kisaavat Suomessa Eliitti-luokassa, eli taitoa tällä kolmikolla riittää.

TDN eli Trial Des Nations ajetaan kolmessa eri luokassa. Ylin luokka on Championship, jossa on kuusi johtavaa Trial-maata. Toisena luokkana helpotetuilla jaksoilla ajaa niin sanottu International Trophy -luokka, jossa tänä vuonna on ilmoittautuneena 18 maata. Lisäksi ajetaan naisten luokka, jossa kilpailee 13 eri maata.

Suomi ajaa Trophy-luokassa, jossa joukkueellamme on tavoitteena sijoittua kymmenen joukkoon. Suomen joukkueen prioriteetti on kuitenkin hakea nuorille arvokasta kokemusta tämän tasoisesta joukkuekilpailusta. Kisan läpivienti on kohtalainen taloudellinen satsaus kultakin suomalaiselta nuorelta, koska Suomen Moottoriliitto ei sääntöjensä puitteissa pysty juurikaan osallistumaan syntyviin kustannuksiin. Joa International, A-tekniikka Oy ja Promittaus Oy kuitenkin mahdollistaavat suomalaisten kisamatkan.

Osallistujalista

image

Teksti: Jukka Myöhänen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial