Moottoriurheilutapahtumat 08.09.2016

Suomessa vilkas kisaviikonloppu – MM-taistot tuovat erityisen jännitteen

Rallicrossin SM-kauden finaali ajetaan tulevana lauantaina Kaanaassa. Kuva: Toni Ollikainen

Tulevana viikonloppuna käydään jälleen kovaa taistoa Suomen mestaruuksista, kun kaudet päättyvät usean lajin kohdalla. Myös kansainvälisellä tasolla viikonlopusta on tulossa erittäin jännittävä, sillä Eero Remeksellä on mahdollisuus voittaa enduron maailmanmestaruus ja suomalainen Ice1Racing-talli tavoittelee motocrossin MM-pronssia.

Ahveniston radalla nähdään muun muassa V-8 Thunder -autot. Kuva: Pertti Kangasniemi

Ahveniston radalla nähdään muun muassa V-8 Thunder -autot. Kuva: Pertti Kangasniemi

AHVENISTO THUNDER RACE PÄÄTTÄÄ RATA-SM-KAUDEN

Rata-ajon SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu Ahvenisto Thunder Race kurvaillaan tulevana viikonloppuna Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa. Radalla nähdään viikonlopun aikana yli 100 RATA-SM -luokkien kuljettajaa, minkä lisäksi SMP F4 -mestaruussarja päättää oman sarjansa. Mestaruudet ovat vielä katkolla ennen päätösosakilpailua kolmen RATA-SM -luokan osalta: V8 Thunder, Xtreme Race sekä V1600.

Radalla nähdään Suomen rata-ajon parhaimmistoa komeista autoista puhumattakaan, joten yleisöllä riittää nähtävää koko viikonlopuksi. Aika-ajot ajetaan lauantaina klo 9.40 lähtien ja kilpailulähdöt klo 14.25 alkaen. Sunnuntaina kilpailuja päästään jännittämään jo klo 10.20 lähtien.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/ahvenisto-thunder-race-paattaa-rata-sm-kauden

Aikataulu

Liput: La 10€, Su 15€, La-Su 20€, alle 12-vuotiaat vanhempien seurassa ilmaiseksi

LA-SU 10.-11.09. RATA-SM Ahvenisto Thunder Race, K, Cup, SM, NEZ, Trophy, NEAFP
Poltinahontie 47, 13100 Hämeenlinna

 

Nelinkertainen maailmanmestari Joonas Kylmäkorpi nähdään pitkästä aikaa kisaamassa Suomessa.

Nelinkertainen maaradan maailmanmestari Joonas Kylmäkorpi nähdään pitkästä aikaa kisaamassa Suomessa.

NELINKERTAINEN MAAILMANMESTARI MUKAAN SPEEDWAYN SM-LIIGAN KISAAN

Speedwayn SM-liigan loppuhuipennus lähestyy, sillä kaudesta on jäljellä enää kaksi ottelua. Lauantaina Hyvinkäällä ajetaan niistä ensimmäinen, kun Sand Blowers saa vieraakseen Haukat, Porin Nopea Racingin ja Ankkurit. Sand Blowers johtaa sarjaa tällä hetkellä kahden pisteen erolla ennen Haukkoja ja Porin Nopea Racingia. Asetelmat lauantain otteluun ovat erittäin mielenkiintoiset, sillä joukkueissa on alkukauteen verrattuna muutoksia. Kilpailun isoin uutinen on kuitenkin Joonas Kylmäkorven esiintyminen Porin Nopea Racingin riveissä. Maaradan moninkertainen maailmanmestari ajaa Hyvinkään radalla nyt kilpaa ensimmäistä kertaa tällä vuosikymmenellä. Mielenkiintoista on myös seurata kotijoukkueessa kisaavan Timo Lahden menoa, sillä mies on ollut erittäin kovassa vireessä Ruotsin Elitserienissä ja lisäksi lähes voittamaton SM-liigassa koko kauden ajan.

Ottelu alkaa lauantaina Hyvinkään Vauhtipuistossa ajajaesittelyllä kello 13.00 ja liput maksavat 10 euroa.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/porin-nopea-racing-hakemaan-mestaruutta

La 10.09. Speedway, SM, Ottelu 9, Sand Blowers – Porin Nopea Racing – Ankkurit – Haukat, Hyvinkää
Hyvinkään Vauhtipuisto Hikiäntie 1508, 05801 Hyvinkää

Rallicrossin SM-kauden finaali ajetaan tulevana lauantaina Kaanaassa. Kuva: Toni Ollikainen

Rallicrossin SM-kauden finaali ajetaan tulevana lauantaina Kaanaassa. Kuva: Toni Ollikainen

KUUMA ANALYYSI KAANAASTA – NÄIN RALLICROSSIN SM-MITALIT RATKEAVAT

Rallicrossin SM-sarjan kausi huipentuu tulevana lauantaina 10. syyskuuta Kaanaa Centerin radalle. Kuluneella viikolla ratkesi jo se, että Jussi Klemola on SRC-luokan Suomen mestari, ja kun Roni Kalliokoski oli jo aikaisemmin varmistanut Crosskartien Suomen mestaruuden, niin Kaanaassa on kaksi SM-kultaa vielä jaossa. Ja tietysti vielä monta muuta arvokasta SM-mitalia.

Ohjeellinen aikataulu, lauantai 10.9.
09:00 Harjoitukset alkavat
11:00 Alkuerät alkavat
16:00 Finaalit alkavat
17:30 Palkintojenjako

Liput: 15 EUR, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.

Lue lisää:Moottoriurheilu.tv/kuuma-analyysi-kaanaasta-nain-rallicrossin-sm-mitalit-ratkeavat

La 10.09. Rallicross SM sekä Lempäälän Autotarvike Crosskart SM 2016 Finaali, Kaanaa Center
Moottorikeskuksenhaara 105, 34270 Velaatta

Arttu Sämpi on yhteispisteissä 15 pisteen johdossa, ja on kuittaamassa itselleen luokkavoiton.

Arttu Sämpi on yhteispisteissä 15 pisteen johdossa, ja on kuittaamassa itselleen luokkavoiton.

TRIALIN SUOMEN CUP –KAUSI PÄÄTÖKSEEN TERVAKOSKELLA

Tervakosken Moottorikerho isännöi lauantaina Trialin Suomen Cupin -kauden päätöstä Nuorten ja C-Super-luokkien osalta. Nuorten luokan mestaruus on vielä avoinna, sillä luokkaa johtava Hämeen Moottorikerhon Leevi Seppälä on vain viiden pisteen päässä 101 pistettä hallinneesta seurakaveristaan Samuel Jääskeläisestä. Kolmatta sijaa pitää 92 pisteellä, viime viikonlopun kotikilpailun voittanut MP-Taidon Mikko von Plato.

C-Super Suomen Cupia johtaa 110 pisteellä MP-Taidon Arttu Sämpi ennen 95 pistettä haalinutta ja alkukauden dominoinutta Leevi Seppää. Mestaruuden saavuttamiseksi Sämpille riittää maaliin pääsy Tervakosken finaalissa.

Tervakoskella ajetaan lauantaina myös kansalliset luokat B, 40+, C-Yleinen, C-Vapaa, JM-Super, JM-Yleinen ja JM-Vapaa.

Yhteispisteet

Kilpailu alkaa lauantaina klo 10.

La 10.09. Trial, Suomen Cup, 6/6, Tervakoski
Tervakosken ampumarata, Opastus Tervakoskelta

g7

PIENOISAUTOILUN G7-LUOKAN SUOMEN MESTARI SELVIÄÄ LAIHIALLA

Laihialla ajetaan viikonloppuna Laihian UA:n järjestämänä pienoisautoilun G7-luokan Suomenmestaruuskilpailu. Tuoreet Suomenmestarit selviävät Laihialla, sillä kilpailu ajetaan “kerrasta poikki” -systeemillä. Viikonlopun aikana kisaavat luokat G27, OMO ja G7, joista Suomenmestaruus jaetaan viimeisessä. Kisatapahtumat alkavat lauantaiaamulla luokille G27 ja OMO, huipentuen G7-luokan aika-ajoon lauantai-iltana. G7-luokan semifinaalit ja finaali ajetaan sunnuntaina. Osallistujia viikonlopuksi on odotettavissa noin 20 Suomesta ja Ruotsista. Suosikkeja G7-luokan mestariksi on useita, muun  muassa Juha Yli-Sipola Iisalmen UA:sta on aina varteenotettava mestarikandidaatti. Kolmanneksi G7 MM-kilpailussa ajanut Ruotsin André Eriksson on myös vahva, eikä sovi unohtaa Laihian UA:n Jyri-Ville Pouttua, jolla on plakkarissaan useampia SM-hopea menneiltä vuosilta. Lähtökohtaisesti mainittujen kavereiden lisäksi on myös vielä kourallinen muita, joilla on mahdollisuus mestaruuteen. Kamppailu tulee tänä vuonna olemaan äärimmäisen tasainen.

Kilpailuun on kaikilla vapaa pääsy, mukaan suositellaan otettavaksi korvatulpat/kuulosuojaimet ainakin perheen pienemmille. Kisapaikalla kaikille avoin kioski, josta saa pikkupurtaa, mutta vain käteismaksulla.

La-Su 10.-11.09. Pienoisautoilu G7 SM
Hoppis Rakennus, Pauhunevantie 9A, 66400 Laihia

 

TMK-MinimotoGP-2016_90v_lowres

MINIGP:N SUOMEN CUPIN MESTARUUS RATKOTAAN TURUSSA

Turun Moottorikerho ry:n järjestämä viides Jarno Saarinen Minimoto GP ajetaan 10.-11.9. Turun Kartingin ulkoradalla. MiniGP:n Suomen Cup -luokan mestaruus on vielä auki, mutta vahvasti menossa Imatralle. Sarjaa johtaa seitsemän starttia nimiinsä vienyt Imatran moottorikerhon Lenni Klemetti 271 pisteellä. Toisena olevalla seurakaveri Akseli Putkosella on kasassa 267 pistettä. Kolmannelle sijalle pistein 245 yltänyt Turun Moottorikerhon Niko Lehtiranta tulee varmasti antamaan kaikkensa kotiyleisön edessä. Suomalaisen ratamoottoripyöräilyn suurlupaus, tällä hetkellä Hollannin minimotosarjassa kisaava 8-vuotias Rico Salmela tulee kuitenkin laittamaan lusikkansa soppaan, sillä nuorukainen on ilmoittautunut sekä Minimoton että MiniGP-luokan lähtöviivalle. Salmela ei kuitenkaan uhkaa mestaruuskamppailuja, sillä häneltä on jäänyt väliin neljä kisaviikonloppua.

Turussa ajetaan myös kansalliset luokat Minimoto Junior A/B, Minisupermoto STOCK/SPORT/OPEN. Kilpailun aika-ajot starttaavat sunnuntaina klo 11.15 ja kilpailuerät polkaistaan käyntiin klo 13.00.

Ilmoittautuneet

Viikonlopun aikataulu

Su 11.09. Road Racing, Suomen Cup, Kansallinen, Minimoto, Turku
Turku Karting, kartingrata, Pollenkuja 2, 20380 Turku

Veli-Pekka Airaksisen tyylinäyte.

Veli-Pekka Airaksisen tyylinäyte.

AUTOSLALOM CUP PÄÄTÖKSEEN JYVÄSKYLÄSSÄ

AL-Sport Cup XX AKU Syys Slalom päättää tämän kauden Cup-sarjan, eli tulevana viikonloppuna ajetaan vuoden neljäs ja viimeinen osakilpailu. Jyväskylässa ajettavaan finaaliin on ilmoittautunut 22 kilpailijaa. Tapahtuma järjestetään sunnuntaina Grafilan pihalla osoitteessa Laukaantie 4, Jyväskylä. Kilpailupäivänä voi ilmoittautua paikan päällä vielä  klo 9:00-9:30 välisenä aikana.

Aikataulu:
10:45 Rataan tutustuminen autoilla alkaa
11:00 Kilpailu alkaa
13:00 Toinen kierros alkaa
15:00 Palkintojenjako

Su 11.09. AL-Sport Cup XX AKU Syys Slalom Jyväskylä, Cup
Laukaantie 4, Jyväskylä

 

Kuva Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool.

Kuva Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool.

FORMULA 4 POHJOIS-EUROOPAN MESTARUUSARJA PÄÄTTYY AHVENISTOLLE

Marko Koirasen ja Mika Salon luoma F4-sarja, jossa ajetaan pohjoisen Euroopan mestaruudesta tulee päätökseen viikonloppuna Ahvenistolla. Kyseessä on kauden seitsemäs osakilpailuviikonloppu. 21 kuljettajaa on taistellut läpi kauden pikkuformuloilla ja mukana on ollut myös viisi suomalaiskuljettajaa. Tuomas Tujula on pisteissä neljäntenä, kolmanteen sijaan on piste-ero venähtänyt jo liian isoksi. Sarjassa mestaruuden on jo varmistanut Richard Verschoor. SMPF4-kilpailu ajetaan Rata SM-sarjan yhteydessä.

www.smpf4championship.com/

La-Su 10.-11.09. SMP F4 NEZ Championship, Ahveniston moottorirata,  Koiranen GP, K, NEZ, NEAFP
Poltinahontie 47, 13100 Hämeenlinna

 

MM-KILPAILUT

Eero Remes Kuva: ABC Communication

Eero Remes Kuva: ABC Communication

REMEKSELLÄ MAHDOLLISUUS TOISEEN MAAILMANMESTARUUTEEN

Enduron MM-kausi saatetaan päätökseen tulevana viikonloppuna Ranskan Cahorsissa. Suomalaisittain finaalista tekee erityisen jännittävän se, että Eero Remeksellä on hyvät mahdollisuudet kuitata uransa toinen maailmanmestaruus. Mies johtaa E1-luokkaa pistein 252. Toisena olevalla Nathan Watsonilla on kasassa 235 pistettä ja MM-pronssissa kiinni olevalla Daniel McCanneylla on 166 pistettä. Kilpailuviikonloppu startataan perjantain supertestillä, lauantaina ja sunnuntaina ajetaan erilliset kilpailut, joiden voittaja saa 20 pistettä, toiseksi tullut 17 pistettä, kolmanneksi tullut 15 ja niin edelleen.

Myös naisten luokassa suomalaisilla riittää jännitettävää, kun Sanna Kärkkäinen starttaa kauden finaaliin neljänneltä paikalta.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/mm-finaaliin-valmistautuva-remes-kyllahan-se-maailmamestaruus-pitaa-sielta-ottaa
Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/karkkainen-valmistautuu-mm-finaaliin

Lisätietoa ja pisteet: www.endurogp.org

09.-11.09. Enduro, MM, Cahors, Ranska

 

Red Bull KTM Ajo, Brad Binder, Bendsneyder, British Moto3 Race 2016

Red Bull KTM Ajo, Brad Binder, Bendsneyder, British Moto3 Race 2016

AJO MOTORSPORT VAIHERIKKAAN SILVERSTONEN KISAN JÄLKEEN MISANOON

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan kauden kolmastoista osakilpailu ajetaan San Marinossa Misanossa Marco Simoncellin nimikkoradalla. Ajo Motorsport lähtee kilpailuun edelleen pitäen sekä Moto3- että Moto2-luokkia nimissään. Etelä-Afrikan Brad Binder kasvatti MM-pistejohtoaan viime viikonlopun Silverstonen voittonsa myötä ja johtaa nyt Moto3-luokkaa 204 pisteellä. Toisena olevalla Jorge Navarrolla on 118 pistettä, joten vain todellinen epäonnistuminen kauden kuudessa viimeisessä osakilpailussa veisi suomalaistallilta pienimmän luokan maailmanmestaruuden. Moto2-luokassa sen sijaan tilanne muuttui viime viikonlopun kisan myötä entistä tiukemmaksi, kun aika-rangaistuksen osakilpailussa saanut Ranskan Johann Zarco johtaa luokkaa enää kymmenen pisteen turvin ennen Espanjan Alex Rinsiä.

MotoGP-koostelähetykset näkyvät nyt ilmaiseksi Moottoriurheilu.tv-sivuilla aina kilpailun jälkeisenä keskiviikkona kahden viikon ajan.

Tulokset ja maksullinen live-seuranta: motogp.com

11.09. Road Racing, MM, MotoGP, San Marino, Misano

 

Mikäli Max Nagl onnistuu hyvin kauden päättävässä MM-osakilpailussa, saa hän kaulaansa motocrossin MM-pronssia. Kuva: Ice1Racing

Mikäli Max Nagl onnistuu hyvin kauden päättävässä MM-osakilpailussa, saa hän kaulaansa motocrossin MM-pronssia. Kuva: Ice1Racing

ICE1RACING-TALLILLA KOVA TAISTO EDESSÄ MM-FINAALISSA

Motocrossin MM-sarja huipentuu tulevana viikonloppuna Yhdysvaltojen legendaarisella Glen Helenin -radalla ajettavaan finaaliin. MM-sirkus siirtyi viime viikolla Euroopasta Yhdysvaltoihin, jossa kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin Charlotte Motor Speedway –radalla. Tuolloin suomalaisen Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing -tiimin MXGP-luokan tähti Max Nagl sijoittui kaatumisten siivittämänä yhteistuloksissa yhdeksänneksi. Saksalainen tähtääkin finaalissa top-kolmen joukkoon varmistaakseen MM-pronssin. MXGP-luokan MM-sarjaa johtaa jo maailmanmestaruuden viime viikonloppuna kuitannut Tim Gajser 693 pisteellä, toisena on kahdeksankertainen maailmanmestari Tony Cairoli 603 pisteellä ja kolmannella sijalla olevalla Naglilla on 565 pistettä, mikä on 16 pistettä enemmän kuin neljättä sijaa pitävällä Romain Febvrellä, eli Antti Pyrhösen suojatin on tosissaan taisteltava saavuttaakseen viikonloppuna MM-pronssia.

Pisteet ja maksullinen liveseuranta: www.mxgp.com

11.09. Motocross MM, MXGP, MX2 Yhdysvallat, Glen Helen

 

Suomen MM-joukkueen vanhin kuljettaja on pian 21-vuotta täyttävä Timo Myöhänen. Kuva: Jiri Svoboda

Suomen MM-joukkueen vanhin kuljettaja on pian 21-vuotta täyttävä Timo Myöhänen. Kuva: Jiri Svoboda

SUOMI TRIALIN JOUKKUE-MM-KISAAN POIKKEUKSELLISEN NUORELLA KOKOONPANOLLA

Tulevana viikonloppuna kisataan kauden viimeinen trialin MM-koitos Ranskan Isola 2000 -hiihtokeskuksessa, kun vuorossa on joukkueiden MM-kilpailu. Suomi lähtee koitokseen historiallisen nuorella joukkueella. Joukkueen nestori on jo aikaiseminkin muutaman joukkue-MM-kisan ajanut 20-vuotias Timo Myöhänen. MP Taidon Henkka Vierimaa täytti juuri 18 vuotta ja joukkueen kuopus, niin ikään MP Taidon edustaja, Leevi Lindqvist on vasta 17-vuotias. Kaikki kolme kisaavat Suomessa Eliitti-luokassa, eli taitoa tällä kolmikolla kuitenkin riittää. Suomi ajaa Trophy-luokassa, jossa joukkueellamme on tavoitteena sijoittua kymmenen joukkoon. Suomen joukkueen prioriteetti on kuitenkin hakea nuorille arvokasta kokemusta tämän tasoisesta joukkuekilpailusta.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/suomesta-poikkeuksellisen-nuori-joukkue-trialin-mm-joukkuekisaan

11.9. Trial des Nations, Trialin joukkue-MM-kilpailu, Ranska, Isola

KANSALLISET KILPAILUT

10.09. Enduro, Kansallinen, Pukkila
10.-11.09. Motocross, Kansallinen, MX-liiga + MXH, Imatra
10.09. Etelän Autohuolto rallisprint, Nurmijärvi, K
10.09. ABC Ralli, Pienoisralli, Kouvola, Aluemestaruus
10.09. Autosuunnistus Harjoitusajo, Kuopio, Harjoituskilpailu
10.09. Kaasujalka Ralli, Pienoisralli, Oripää, Aluemestaruus
10.09. Jokkis, Nuuskakaira JM, Kittisvaara, Pello, K
10.09. Jokkis, Rapakunkku XIV, Måtasbergetin jm-rata, Jepua, K
10.09. Jokkis, Rautalammin Kone JM, Suonenjoki, K, Aluemestaruus
10.09. Jokkis, Rickhard Jung Kolarikorjaamo JM, Grabbskogin RC rata, K
10.-11.09. Karting, Pohjanmaa, Aluemestaruuskilpailu
10.- 11.09. Karting, Rotax Max Challenge, Vantaa Circuit, K
11.09. Jokkis, Hokkasen Betonituote JM, Vallitien maarata, Karstula, K, Aluemestaruus
11.09. Jokkis, Kiilu JM, Raahe, Kiilun moottorirata, K, Aluemestaruus
11.09. Karting, Honkajoki Pesämäki, Länsi-Suomi Cup Honkajoki, Harjoituskilpailu
11.09. Jokkis, MhMk seurakilpailu, Mäntyharjun Moottoriurheilukeskus,
11.09. Ralli, MhMk seurakilpailu, Mäntyharjun Moottoriurheilukeskus

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross