Motocross 29.04.2018

Suomen Tommi Laineelle voitto ja Noora Urolle kolmas sija Eestin motocross-kilpailussa

Noora Uro oli kolmas naisten sarjassa. Kuva: Lappeenrannan Moottoripyöräilijät ry

Lappeenrannan Moottoripyöräilijöiden kuljettajat Noora Uro ja Tommi Laine osallistuivat Liivakunn 2018 -kilpailuun Virossa Sakun motocross-radalla. Kilpailu oli harjoitusta Porissa 5. toukokuuta alkavalle MX-liigakaudelle.

Laine osoitti, että talven kova harjoittelu on tuottanut tulosta, ja hallitsi omaa luokkaansa molemmissa erissä. Laineen lopullinen sijoitus oli paras mahdollinen eli ensimmäinen.

Viron kilpailu ajettiin kaatosateessa, mikä aiheutti haastetta myös kuljettajille. Kuva: Lappeenrannan Moottoripyöräilijät ry

Noora Uron sijoitus omassa luokassaan oli lopulta kolmas.

– Tällä kertaa kisat meni aika lailla nappiin; tankkaus onnistui hyvin, eikä energiat loppuneet kesken kisan. Olin ilmoittautunut naisten luokkaan, joka ajoi yhdistetysti 2-tahti luokan kanssa, vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Aamun aika-ajot sujuivat hyvin ja olin koko ryhmän 12:s ja naisten luokan kolmas. Ensimmäinen erä ei mennyt ihan putkeen. Heti erän alettua alkoi rae- ja sadekuuro, joka vaikeutti ajamista, sillä laseista ei nähnyt mitään. Kaikki reparit kuluivat ensimmäisten kierrosten aikana ja lopulta jouduin ottamaan lasit kokonaan pois. Lisäksi kaaduin kaksi kertaa, joka ei oikeastaan vaikuttanut sijoitukseen, sillä olin maaliin tullessa 13:s.

– Toinen erä oli erittäin hyvä. Sain hyvän lähdön ja olin viiden joukossa ensimmäisessä kurvissa. Koko erän ajan ajoin tasaista vauhtia, vaikka rata oli jo aikamoisella patilla ja kulunut. Loppua kohden aloin saamaan paria kuskia kiinni ja ohitin heidät viimeisillä kierroksilla, ollen maalissa 11:s. Kokonaistuloksissa olin naisissa kolmas. Tästä on hyvä jatkaa ensiviikon Porin kisoihin, tuumaili nainen.

Teksti: Lappeenrannan Moottoripyöräilijät ry – Motocross-jaosto

Lappeenrannan Tommi Laine ja Noora Uro kisaamaan Eestin motocross-kilpailuun

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross