Autosuunnistus 28.04.2016

Suomen pitkäikäisin autourheilusarja käynnistyy 5.5.

Autosuunnistuksen aloittaminen on helppoa, sillä kilpaa pystyy ajamaan tavallisella henkilöautolla ilman mitään erikoisvarusteita.

Vanhin Suomessa yhtäjaksoisesti joka vuosi järjestetty autourheilusarja on pyörinyt harrastajavoimin jo 60-luvun puolivälistä alkaen. 50-vuotisjuhlia viettävä Kanta-Hämeen autosuunnistussarja käynnistyy Helatorstaina 5.5. Valkeakoskelta.

Kanta-Hämeen AS-sarja lähti liikkeelle Hämeenlinnassa Autourheilukerhon osastojen välisistä suunnistus- ja tarkkuusajoista (ST). Lajin nimi muuttui sittemmin autosuunnistukseksi (AS) ja sarja laajentui Hämeenlinnan naapurikuntiin. Osakilpailuja on ollut kesästä riippuen 6-9 kappaletta. Tänä vuonna sarjassa ajetaan touko-syyskuussa yhdeksän kisaa, ja mukana on ensimmäistä kertaa vantaalainen kisajärjestäjä.

Osakilpailujen järjestämisestä vastaavat mukana olevien seurojen autosuunnistusharrastajat. Jokainen seura järjestää yhden kilpailun, ja kisat ajetaan 5.5. ajettavaa sarja-avausta lukuun ottamatta tiistai-iltaisin.

AS-sarjan kisoihin osallistuminen on helppo ja edullinen tapa päästä sisään autosuunnistuksen maailmaan. Harjoitusajoissa ei vaadita minkään seuran jäsenyyttä tai tutkintoja, ja aloittelijoiden E-luokassa osanottomaksu on vain 10 euroa/pari/harjoitusajo.

Jokaisen harjoitusajon lähtöpaikalla on noin tuntia ennen E-luokan lähtöaikaa pieni aloittelijakoulutusinfo. AS sopii hyvin perheharrastukseksi, sillä kartanlukija voi olla ajokortiton ja alaikäinen. Kisasuoritus kestää 1-2 tuntia.

AS-sarjassa ei peritä sarjamaksua, mutta silti luokkien parhaat palkitaan sarjan päätyttyä. Kilpailija voi ajaa haluamansa määrän osakilpailuja, mutta sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan kuusi parasta suoritusta.

AS-harjoitusajosarjan osakilpailut ajetaan 5.5. (Valkeakoski), 10.5. (Forssa), 17.5. (Hämeenlinna), 31.5. (Riihimäki), 9.8. (Janakkala), 16.8. (Vantaan), 23.8. (Loppi), 30.8. (Hyvinkää) ja 6.9. (Lammi).

Lisätieto tapahtumista ja sähköiset ilmoittautumiskaavakkeet löytyvät osoitteesta autosuunnistus.net.

Teksti: Pekka Virtanen

Uusimmat

Lisää aiheesta