Motocross 24.09.2016

Suomen nuori motocrossmaajoukkue lähellä finaalipaikkaa

Suomen nuori motocrossmaajoukkue oli lähellä suoraa A-finaalipaikkaa MM-maajoukkuekilpailun karsinnassa lauantaina Italiassa. Miro Sihvonen ja Valtteri Malin olivat lupaavassa vauhdissa vaativalla ja näyttävällä Maggioran saviradalla, mutta harmittavasti Kim Savaste loukkaantui.

Suomi sijoittui 38 maan karsinnassa 21:ksi, kun 19 maata lunasti suoran A-finaalipaikan. Karsinnassa jokaiselta joukkueelta huomioitiin kaksi parasta eräsijoitusta kolmesta. Miro Sihvosen 15:s ja Valtteri Malinin 19:s sija toivat Suomelle 34 sijoituspistettä, kun viimeisen suoran jatkopaikan ottanut Tsekki kirjasi 31 sijoituspistettä. Näin ollen suomalaiskaksikon olisi pitänyt ajaa yhteensä kolme sijaa paremmin ollakseen tasoissa Tsekin kanssa.

Suomella on vielä mahdollisuus päästä sunnuntaina ajettavaan A-finaaliin, eli varsinaiseen MM-maajoukkuekilpailuun. Se tarkoittaa onnistumista sunnuntaiaamun B-finaalissa, jossa on jaossa yksi paikka.

Paperilla Suomen mahdollisuudet ovat erinomaiset, sillä karsinnassa tasapistein sijalle 20 ajaneen Latvian ei pitäisi olla ylitsepääsemätön vastus. Niin ikään B-finaaliin jäänyt Saksa menetti puolestaan ykkösnyrkkinsä, IceOne Racing -tiimin MM-pronssimitalisti Max Naglin loukkaantumisen takia.

– Sihvonen ja Malin saavat olla täysin tyytyväisiä ajoonsa ja tekemiseensä, vaikka he itse näkivät mahdollisuuksia olleen pari kolme sijaa parempaan. Jos niin olisikin käynyt, olisimme olleet suoraan A-finaalissa, joukkueenjohtaja Jussi Vehviläinen kommentoi.

– Tämä on yhä edelleen jokavuotinen kilpailu, jossa ajavat käytännössä maailman parhaat kuskit. Se tarkoittaa meidän nuoren maajoukkueen kohdalla iskukyvyn venymistä äärirajoille, jos haluamme A-finaaliin. B-finaalista se paikka on vielä täysin otettavissa.

Mikäli Suomi voittaa B-finaalin, ei joukkue voi kuitenkaan tehdä suurta tulosta A-finaalissa. Siinä kaikkien joukkueiden tuloksiin huomioidaan viisi parasta eräsijoitusta kuudesta, mutta Suomi joutuu lähtemään sunnuntaihin vajaamiehisenä. Kim Savasteen kaatuminen lauantain harjoituksissa oli sen verran raju, että joukkueen nuorin kuljettaja kyyditettiin sairaalaan eikä hän pysty jatkamaan kilpailua. Tutkimuksissa Kimiltä paljastui murtuma selkänikamassa.

Joka tapauksessa A-finaalipaikka olisi erinomainen saavutus, ja Sihvonen sekä Malin lähtisivät ajamaan omat eränsä. Suomen maajoukkueen kuljettajista Malin on 19-, Sihvonen 17- ja Savaste 16-vuotias.

Karsinnan voitti kaksi edellistä maailmanmestaruutta vienyt Ranska. Belgia ja Hollanti olivat seuraavina. Joka vuosi ennakkosuosikkeihin lukeutuva Yhdysvallat oli vasta 15.

Suomen motocrossmaajoukkueen viralliset yhteistyökumppanit ovat: Motonet Oy, Betola Oy, RaffiGrahix, BlingFactory, Star Meal, JPV-Racing ja MJP-Events.

 

Kaikki tulokset:

www.mxgp.com/results/statistics

 

Teksti: SM-motocross tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross