Rallisprint 27.01.2017

Suomen nopein SM-sarja alkaa Kuopiosta

Rallisprintin SM-sarja tarjoaa vauhdikkaita ajosuorituksia lumella, asfaltilla ja soralla. Matti Jaatinen paiskoi viime kauden kilpailuissa Volvoa näyttäviin sivuluisuihin.

Rallisprintin avauskilpailu järjestetään lauantaina 4.2. Kuopion Sotkanniemessä – vielä ehtii ilmoittautumaan.

Suomen nopein SM-sarja, rallisprintin SM-sarja, käynnistyy lauantaina 4.2. Kuopion Sotkanniemessä järjestettävällä kilpailulla. SM-sarjassa on kuusi osakilpailua (4.2. Kuopio, 26.2. Siikajoki, 6.5. Raahe, 28.5. Kauhajoki, 16.9. Leppävirta, 14.10. Huittinen).

Rallisprintin Suomen mestaruuksista kilpaillaan kolmella alustalla, talvikilpailuiden jälkeen toukokuussa ajetaan kaksi asfalttiosakilpailua ja sarjan kaksi viimeistä kilpailua ajetaan soralla.

Kauden ensimmäinen kilpailu, Maamurrit SM-Rallisprint, tuo SM-sarjatason autourheilun monen vuoden tauon jälkeen Kuopioon. Luvassa on mielenkiintoinen kilpailu noin viisi kilometriä pitkällä radalla. Tutustu rataan Mika Lemmetin kyydissä:

Kauden ensimmäisen SM-osakilpailun järjestävät yhteistyössä Kuopion Urheiluautoilijat ja Leppävirta Racing Team. Kilpailupaikka sijaitsee Kuopion keskustan eteläpuolella, paikalle on opastus vanhalta vitostieltä. Kilpailualueelle on järjestetty bussikuljetus pysäköintialueelta. Kilpailua voi seurata tarvittaessa myös omasta autosta, järjestäjät ovat varanneet paikat autokatsomolle.

Kauden avauskilpailuun ilmoittautumisaika on vielä menossa. Ilmoittautumisia otetaan vastaan sunnuntaina aina puolilleöille saakka. Eli ensi maanantaina tiedetään, ketkä kaikki ovat lähdössä kilpailemaan rallisprintin Suomen mestaruuksista.

Rallisprintin Suomen mestaruudet ratkotaan kolmessa eri sarjassa: nelivetoiset, kaksivetoiset ja juniorit. Vuonna 2016 nelivetoisten mestaruuden voitti Laihian Urheiluautoilijoiden Joni Nikko, kaksivetoisten Parkanon Urheiluautoilijoiden Mikael Vuotari ja junioreiden Roland Malm.

Autourheilun peruslaji

Rallisprint kuuluu myös autourheilun peruslajeihin.  Rata on yleensä samantyyppinen kuin rallin erikoiskoe, mutta sen pituus on lyhyempi. Sprintissä ajetaan yleensä kahden-neljän kilometrin rata kahteen kertaan. Kilpailijan nopein aika huomioidaan. Rallista poiketen rallisprint-autossa ei ole kartanlukijaa, vain kuljettaja.

Kilpailukalusto on lajissa varsin kirjavaa. Huipputasolla on uutta rallikalustoa ja tehokkaita turboautoja, mutta harrastajatasolla ajetaan vanhemmalla ja edullisemmalla kalustolla. Rallisprintissä on myös nuorten luokka, johon kilpailijat saavat osallistua sen vuoden alusta, jolloin täyttävät 16 vuotta.

Osakilpailut 2017

04.02.2017 Maamurrit SM-Rallisprint Kuopio Lumi
26.02.2017 Jaresko Oy SM Rallisprint Siikajoki Lumi
06.05.2017 SN Asfalttisprint Raahe Asfaltti
28.05.2017 IKH-Rallisprint SM Kauhajoki Asfaltti
16.09.2017 Leppävirta rallisprint Leppävirta Sora
14.10.2017 SM-Rallisprint Huittinen Sora

Teksti: Eero Wihuri, Rallisprintin SM-sarjan tiedottaja

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint