Motocross 11.09.2017

Suomen motocrossmaajoukkue harjoitteli onnistuneesti Englannin MM-kisaan

Viime perjantaina ja lauantaina Suomen motocross-maajoukkue vietti Englannin joukkue-MM-osakilpailuun valmistavaa leiriään. Vasemmalta, Jere Haavisto, Juuso Matikainen, Jussi Vehviläinen sekä Roni Kytönen. Kuva: Maajoukkueen Tiedotus

Viime perjantaina ja lauantaina Suomen motocross-maajoukkue vietti Englannin joukkue-MM-osakilpailuun valmistavaa leiriään. Sateisessa säässä Lahden ja Nokian saviradoilla pidetty leiri oli onnistunut ja kuljettajamme Jere Haavisto, Juuso Matikainen sekä Roni Kytönen pääsivät ajamaan hyvän määrän tärkeitä kierroksia sopivan haastavissa oloissa.

– Perjantaina vietimme päivän Lahden saviradalla ja saimme vietyä suunnitellun ohjelman hienosti läpi, MXoN joukkueen johtaja Jussi Vehviläinen kertoo.

– Keliolosuhteet olivat haastavat, kuten nyt kuuluukin olla ja saimme tärkeitä kierroksia liukkaalla alustalla. Englannissa meitä odottaa haastava savirata, ja jollei sade sitä kastele, huolehtivat kilpailunjärjestäjät varmasti radan asianmukaisesta kunnosta, joten sää oli koko viikonlopun täysin optimaalinen tulevaa kisaa ajatellen. Joukkue ajoi hienosti ja sai kierros kierrokselta hyvin tuntumaa liukkaaseen rataan. Kierrosajat olivat olosuhteisiin nähden hyviä, Vehviläinen jatkaa.

Lauantaina leiriläiset siirtyivät Nokialle, jossa he saivat ajettua myös hyvän treenin.

– Nopea ja haastava rata, isot hyppyrit sekä jatkuva vesisade mahdollistivat hyvän kisasimulaation, jossa ajoimme kahdet aika-ajot sekä pari kisaerää. Kuljettajistamme Jere Haavisto on tottunut nopeasti 450-kuutioiseen pyörään ja ajo vaikuttaa hyvältä. Juuso Matikaisella on tekemisen meininki ja märkä savi sopii myös Juusolle hienosti. Alavuden SM-kisassa loukkaantuneella Kim Savastella on lääkärin kontrollikäynti reilun viikon kuluttua ja sen pohjalta selviää joukkueen lopullinen miehitys. Roni Kytönen on joukkueessa varalla ja kilpailee tarvittaessa Englannnissa, jos Savaste ei ole kilpailukuntoinen, päättää Vehviläinen.

Motocross-kauden huipennus, joukkueiden MM-osakilpailu Motocross of Nations kisataan Iso-Britannian Matterly Basinissa 30.9.-1.10.2017.

Teksti: Suomen maajoukkueen tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross