Motocross 06.10.2017

Suomen motocross-juniorit tänä viikonloppuna Belgian kansainvälisessä joukkuekisassa

Suomen joukkueet valmistautumassa Belgiassa viikonlopun koitokseen. Kuva: MXJunior team Finland Tiedotus

Suomesta kisaa tänä viikonloppuna kolme juniorijoukkuetta motocrossin kansainvälisessä joukkuekilpailussa Belgiassa.

Belgia isännöi tänä viikonloppuna “Coupe de l’avenir” -nimistä kansainvälistä motocrossin joukkuekilpailua, joka tunnetaan epävirallisena MM-kilpailuna.

Kilpailussa mestaruuksia jaetaan kolmessa luokassa, joista jokaisessa Suomella on edustus. 65-kuutioisten joukkueessa Suomelta mukana ovat Saku Mansikkamäki, Eelis Viemerö ja Aaro Menna. 85-kuutioisten luokassa maatamme edustavat Sampo Rainio, Miika Lammi ja Kimi Koskinen. Avoimen luokan joukkueen muodostavat Aleksi Kurvinen, Joonas Näppi ja Toni Koskinen. Joukkueiden johtajana toimii Ludde Söderberg.

-Tavoitteet ovat luonnollisesti korkealla, kuskit ovat valmistautuneet hyvin ja yhdessä muodostavat joka luokkaan tasaisen joukkueen, Söderberg toteaa.

Coupe de l’avenir –kilpailu kerää kasaan Euroopan huippumaat, joten taso tulee olemaan erittäin kova.

-Toki junnukisoihin kun tulee jokaisesta osallistujamaasta lahjakkaita nuoria kuskeja, on etukäteen hieman hankala asettaa konkreettisia tavoitteita kisaan. Veikkaan, että mitä vain voi käydä, ja parhaiten tulee sijoittumaan ne joukkueet, jotka ajavat kaikki erät maaliin.

Kilpailu käynnistyy lauantaina aika-ajojen ja karsintojen merkeissä, kisaerät ajetaan sunnuntaina.

Suomen joukkueiden otteista päivitetään viikonlopun aikana tietoa myös joukkueiden Facebook-sivulle: Facebook.com/MXjuniorteamfinland

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Suomesta juniorijoukkue motocrossin kansainväliseen joukkuekilpailuun 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross