Suomen Moottoriliitto 02.07.2018

Suomen Moottoriliiton edustus FIM Europen vaikuttajana säilyi vahvana

FIM Europen 24:s konferenssi järjestettiin viikonloppuna Ranskassa. Kuva: FIM Europe

Viikonloppuna Ranskan Nantesissa järjestetyssä FIM Europen vuosikokouksessa valittiin kolme suomalaista jatkamaan korkea-arvoisissa tehtävissään Euroopan kattojärjestössä.

FIM Europe eli Euroopan moottoripyöräilyn ja moottorikelkkailun kattojärjestö järjesti viikonloppuna 24:n vuosikokouksensa Ranskan Nantesissa Ranskan lajiliiton toimiessa kokouksen isäntänä.

Kokoukseen osallistui valtaosa Euroopan lajiliitoista, sillä vuorossa oli sekä puheenjohtajan että koko hallituksen valinta seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Sen lisäksi kokouksessa valittiin muun muassa juridisen paneelin jäsenet sekä tilintarkastajat.

Suomen Moottoriliitto oli esittänyt omat ehdokkaansa hallitukseen, juridiseen paneeliin sekä tilintarkastajavalintoihin.

Juhani Halme jatkaa FIM Europen hallituksessa. Kuva: FIM Europe

FIM Europen puheenjohtajana äänestettiin jatkamaan edelliset neljä vuotta pestissä toiminut itävaltalainen Dr. Wolfgang Srb. Hänen vastaehdokkaansa Stelios Korelis Kreikasta ei kyennyt saamaan taakseen riittävää kannatusta, joka kertoi sen, että Srbllä on vahva luottamus eurooppalaisilta lajiliitoilta.

SML:n kunniapuheenjohtaja Juhani Halme valittiin kokouksessa kunnioitettavalla äänimäärällä mukaan FIM Europen hallitukseen seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Vahva menestys oli myös osoitus muiden maiden tyytyväisyydestä Halmen ansioikkaaseen työhön FIM Europen hallituksessa edellisten neljän vuoden aikana.

Tapio Nevala on yksi FIM Europen tilintarkastajista. Kuva: FIM Europe

Tilintarkastajana myös edelliset vuodet toiminut SML:n puheenjohtaja Tapio Nevala valittiin suoraan ilman vaaleja jatkamaan tehtävässään, sillä ehdokkaita oli tasan yhtä monta kuin avoimia paikkoja.

Juridisen paneelin vaaleissa SML:n asettama ehdokas Hannu Tuomainen oli ääniharava saaden enemmän ääniä kuin haastajansa sekä samalla suurimman äänimäärän kuin muissa vaaleissa eniten ääniä saanut ehdokas. Tuloksen julkaisun kohdalla sali kohahti positiivisella huomionosoituksella ja aplodien kera onnitellen Tuomaista valinnastaan tehtävään.

FIM Europen Juridiseen paneeliin ehdolla ollut Hannu Tuomainen sai äänivyöryn. Kuva: FIM Europe

SML:llä on valittujen ehdokkaiden lisäksi edustajana FIM Europessa Jari Halonen Drag Racing -komissiossa, Hannu Häkkälä Enduro- ja Rally-komissiossa sekä Jukka Lainkari Matkailu-komissiossa.

Vasemmalta Jari Halonen, Jukka Lainkari, Tapio Nevala, Hannu Tuomainen. Kuva: Kurt Ljungqvist

SML:n toimitusjohtaja Kurt Ljungqvist on erittäin tyytyväinen menestykseen vaaleissa ja edustajista, jotka toimivat komissioissa.

– Meillä on vahva edustus ja vaikuttamismahdollisuudet kansainvälisellä tasolla, ja edustajiemme panostusta arvostetaan FIM Europen johdossa. SML saa samalla tärkeää kansainvälistä vuorovaikutusta, jonka kautta voimme kehittää omaa toimintaa, Ljungqvist iloitsi.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro