Enduro 01.10.2017

Enduron E2-luokan mestaruuden vienyt Eemil Pohjola: “Suomen mestaruus tuntuu aina hyvältä!”

E1-luokan mestariksi ajoi maailmanmestari Eero Remes. Kuva: SyMK Tiedotus

Kauden viimeinen kotimaisen enduron SM-sarjan osakilpailu, XIX Mynnilä, ajettiin lauantaina 30.9. Sysmässä. Kilpailun järjestäjänä toimi Sysmän Moottorikerho ja kilpailussa ratkottiin samalla kerhojoukkueiden Suomen mestaruus. Kuljettajia kilpailussa nähtiin yhteensä 155 ja kerhojoukkueiden kilpailussa mukana oli 20 joukkuetta.

E1-luokassa Eero Remes voitti Sysmässä ajetun kilpailun. Samalla Remes päätti kautensa Suomen mestaruuteen voitettuaan kaikki viisi tällä kaudella ajettua osakilpailua. Henric Stigell tuli E1-luokassa maaliin toisena varmistaen samalla itselleen hienosti SM-hopeaa. Sysmän kilpailussa E1-luokassa kolmanneksi ajoi Antti Hänninen, joka pokkasi samalla itselleen myös SM-pronssia.

E2-luokassa Eemil Pohjola ajoi maaliin voittajana. Pohjola oli kilpailussa päivän nopein ottaen yleiskilpailun voiton myös nimiinsä. Pohjolan Sysmän kilpailun voitto nosti hänet E2-luokan Suomen mestariksi ohi Antti Hellstenin, joka lähti Sysmän kilpailuun kahden pisteen johtoasemassa. Päivä oli Hellstenille vaikea ja Sysmän kilpailussa hän sijoittuikin vasta 13:ksi. Hellsten voitti kuitenkin SM-hopeaa. Toiseksi Sysmän kilpailussa ajoi Jiri Leino, joka voitti samalla SM-pronssia. Kolmas Sysmässä oli Toni Eriksson Leinon kanssa ajetun tiukan taistelun jälkeen.

– Suomen mestaruushan tuntuu aina hyvältä ja varsinkin nyt, kun on ollut niin paljon loukkaantumisia takana, niin on kiva huomata, että vauhtia alkaa taas löytymään! Maastokokeet olivat perinteistä suomienduroa ja se näytti sopivan minulle hyvin, niin oli kiva ajaa, kun tuli tulostakin! Ja jonkun verran oli pelto pätkääkin saatu sinne väliin, niin se oli hyvää vaihtelua! Kisa sujui omalta osalta hyvin lukuun ottamatta yhtä puuhun ajoa kolmannella maastokokeella ja jarruongelmia kuudennella maastokokeella. Oli hyvin järjestetty kisa omasta mielestäni lukuun ottamatta palkintojenjaon pitkää odottelua, Pohjola kertoi.

E3-luokassa Aleksi Jukola piti kovinta vauhtia Sysmässä ottaen luokkansa voiton nimiinsä. Toiseksi kilpailussa ajoi Matti Seistola ja kolmanneksi Marko Tarkkala. Tarkkala voitti E3-luokan Suomen Mestaruuden, johon hänen tarvitsi vain periaatteessa päästä maaliin. E3-luokan SM-hopea meni Aleksi Jukolalle ja SM-pronssi tiukan kamppailun jälkeen Aleksi Vilkolle.

Kerhojoukkueiden Suomen Mestaruuden vei Jämsän Seudun Moottorikerhon ykkösjoukkueen kolmikko. Joukkueessa ajoivat Eemil Pohjola, Roni Kytönen sekä Mika Barnes. SM-hopeaa nappasi Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan joukkue Aleksi Jukolan, Jari Mattilan sekä Marko Tarkkalan voimin. Kerhojoukkueiden SM-pronssi matkasi Salpausselän Moottorikerhon kolmikon Antti Hänninen, Eemil Helander ja Teemu Lehtimäki mukaan.

B-luokan voiton vei nimiinsä järjestävän seuran Erik Rantahakala, voittaen samalla oman luokkansa 45 sekunnin erolla.

C-luokan nopein oli Kainuun Moottorikerhon Veli-Matti Matikainen nousten samalla B-luokkaan.

V40-luokan vei nimiinsä Riihimäen Mika Karma 1,30min erolla Harri Kirjavaiseen.

V50-luokan voitti Marko Saarinen Jämsästä ja V60-luokan Matti Korpela Kuhmosta.

SM-joukkuekisan palkintojen jako. Kuvassa vasemmalta: Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan Jari Mattila, Aleksi Jukola ja Marko Tarkkala, Salpausselän Moottorikerhon Antti Hänninen, Eemil Helander ja Teemu Lehtimäki sekä Jämsän Seudun Moottorikerhon Eemil Pohjola, Roni Kytönen ja Mika Barnes. Kuva: SyMK Tiedotus

Teksti: SyMK Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro