Road Racing 10.01.2018

Suomen Lapissa uuteen kauteen latautuva Kallio: ”Edessä tärkeät testit”

Maaliskuussa starttaavaan MotoGP-kauteen valmistautuva Mika Kallio on ladannut akkujaan Lapin rauhassa. Kuva: Nita Korhonen

KTM:n testikuljettaja Mika Kallio on ladannut viime ajat akkujaan Levillä. Kuun lopussa hän matkaa Malesiaan, josta alkaa tiukka testirupeama ennen MotoGP-kauden alkua.

Uuteen MotoGP-kauteen valmistuva Mika Kallio on viettänyt viime ajat kuntoillen ja keräten voimiaan Suomen Lapissa. Levillä vietetty aika on pitänyt sisällään muun muassa murtomaahiihtoa, laskettelua, moottorikelkkailua sekä jääkartingia.

– Pari kuukautta on ajamisesta nyt taukoa ja tammikuun lopussa lähdetään Malesiaan, josta alkaa perinteisesti ensimmäiset testit, Kallio toteaa.

Mika Kallio kävi jääkarting-kilpailussa tiukkaa taistoa myös avovaimonsa Inka Isotalon kanssa. Kuva: Nita Korhonen

Mies osallistuu Malesiassa Sepangin radalla ensin KTM:n omiin testeihin ennen MotoGP-sarjan virallisia testejä.

– Yritän ensin saada meidän omissa testeissä vähän hahmotettua, miltä uusi pyörä vaikuttaa viime vuotiseen verrattuna. Meillä on aika monta vaihtoehtoa, millä lähdetään ensimmäisiin virallisiin testeihin, joten siinä mielessä ne kaksi päivää on tärkeitä.

Itävaltalaistallin kauden 2018 MotoGP-pyörä tulee olemaan käytännössä täysin uusi.

– Runko on muuttunut aika paljon, jousituselementit ovat muuttuneet ja moottori on täysin uusi, Kallio listaa.

Tällä kertaa motocrossin maailmanmestarin Pekka Vehkosen ja ratamoottoripyöräilyn MM-mitalistin Mika Kallion kamppailu jääkartingissa päättyi Kallion eduksi. Kuva: Nita Korhonen

Kallio osallistuu näillä näkymin viiteen MotoGP-osakilpailuun kauden 2018 aikana. Suomalainen asettuu viivalle Espanjan Jerezin ja Barcelonan, Saksan Sachsenringin, Itävallan Red Bull Ringin ja Espanjan Aragonin osakilpailuissa.

– Vaihtoehtona on vielä kuudes kilpailu, mikä on maksimimäärä villillä kortilla. Mahdollisesti se olisi kauden päättävä Valencian osakilpailu, mutta sen aika näyttää. Riippuu vähän siitä, mitä saadaan kauden aikana aikaiseksi ja nähdäänkö sitä tarpeelliseksi, että sinne vielä osallistutaan.

Mikan ja Inkan reilun vuoden ikäinen Mirella-tytär on jo tottunut moottoreiden pärinään eri maiden varikoilla. Kuva: Nita Korhonen

Vaikkei Kallio lopulta saanut paikkaa KTM:n tehdaskuljettajana, tallin ollessa kiinni kahden nykyisen kuljettajansa Pol Espargaron ja Bradley Smithin sopimuksissa, tulee miehen vuodesta varsin kiireinen.

– Kilpailujen lisäksi on paljon testejä. Testikalenteri on yhtä tiukka kuin viime vuonna, eli kyllä saadaan taas ajaa ja reissata.

MotoGP-kausi starttaa Qatarista 18. maaliskuuta.

 

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing