Motocross 09.01.2019

Suomen kovimmat freestyle-ajajat täräyttävät MP-messuilla – Luvassa historiallinen show

Särkisalolainen Sebastian Westberg aikoo tehdä MP-messuilla FMX-pyörällä Euroopan ensimmäisen etuperinvoltin liikuteltavaan alastuloon. Kuva: PROride Tiedotus

MP-messuilla ajettava PROride stunt show kerää yhteen ensimmäistä kertaa koskaan Suomen parhaimmat kuskit FMX-, Supermoto- ja stuntpyörillä. Korkeatempoinen show yhdistää viisi suomalaista huippukuljettajaa tekemään messuvieraille ikimuistoisen esityksen kunnioituksena koko Euroopan stunt-scenen aloittaneelle alan pioneerille Arto “Artsi” Nyqvistille.

– Meillä Suomessa on muuhun Eurooppaan verrattuna aivan älyttömän korkea taso, kun puhutaan stunttaamisesta ja freestyle motocrossista, sen on pakko liittyä jotenkin suomalaiseen periksiantamattomuuteen, sillä vaatii aika paljon luovuutta saada tarvittava määrä treeniä uusien temppujen oppimiseen maassa, jossa hyvää ajokeliä on vain muutama kuukausi vuodesta, kertoo shown tuottaja Juuso Valtakari.

– Tämän vuoden messuille olemme keränneet ensimmäistä kertaa ikinä Suomen taitavimmat kuskit yhteen ja rakentaneet show’n joka saumattomasti kunnioittaa vanhaa ja samalla tuo uusimmat ja näyttävimmät temput messuyleisön nähtäväksi. Mukana nähdään koko maailman taitavin supermoto-kuljettaja Arttu Stenberg, 1000-kuutioista prätkää vauhdikkaasti pyörittävä Joona Vatanen, teknisen stunttaamisen mestari Niko Säkkinen, pohjoismaiden kovin FMX-kuski Sebastian Westberg, Suomen taitavin stunt-nainen Regina Lanko ja erikoisvieraana paikalle saapuu vielä itse legenda Artsi Nyqvist, tällä kertaa tosin kuitenkin ilman prätkää. Tämä show on rakennettu vain MP-messuille, eli näitä kuskeja et näe missään muualla yhdessäpäättää Valtakari.

Lauantain pääshowssa tullaan myös näkemään jotain Euroopassa ennen näkemätöntä, kun Kawasakilla ajava Sebastian Westberg aikoo tehdä FMX-pyörällä Euroopan ensimmäisen etuperinvoltin liikuteltavaan alastuloon valtavalla 23 metrin ilmalennolla. Tämä temppu on yksi tämän hetken isoimmista koko maailmassa ja se nähdään nyt siis MP-messuilla.

Kaikki kuljettajat ovat myös tavattavissa messuilla ja jakavat nimmareita faneille aina ennen kunkin päivän showta.

PROride korkean adrenaliinin stunt show järjestetään MP-messuilla aina kunkin messupäivän päätteeksi koeajoradalla, seuraa shown kuljettajia Instagramissa ja Facebookissa.

Showssa mukana:

Sebastian Westberg – @sebfmx – Särksisalo
Joona Vatanen – @joonavatanen – Jyväskylä
Arttu Stenberg – @arttustenberg – Riihimäki
Niko Säkkinen – @sakkinenstunt – Salo
Regina Lanko – @miss_stuntbum – Muonio
Special guest:
Arto “Artsi” Nyqvist
PROride yhteistyökumppanina Kawasaki

Teksti: PROride Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross