Maarata 15.05.2019

Suomen kärki opasti maaradan saloihin avoimella leirillä – SM-kilpailu Forssassa ensi viikolla

Forssassa järjestettiin maaradan avoin ajoleiri. Kuva: Mikko Mäkinen -tiedotus.

Forssan Pilvenmäen raviradalla järjestettiin maarata- ja flat track -pyörille kaikille avoin harjoitusleiri toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Ajamassa oli myös MP Stars -hankkeen kuljettaja Mikko Mäkinen.

Mäkinen ei voinut henkilökohtaisten syiden takia ajaa vielä lauantaina, mutta sunnuntaina hän oli mukana.

Lauantaina paikalla oli kuitenkin Suomen terävin maaratakärki, pois lukien kilpailuissa Euroopassa ollut Henri Ahlbom. Mustosen veljekset Jesse ja Aki-Pekka “Appe” näyttivät mallia, ja antoivat mukana oleville vinkkejä ajoon sekä tekniikkaan.

Keli oli viileä, mutta kuiva, ja moni kuljettaja löysikin hyvät säädöt samalla radalla lauantaina 25. toukokuuta ajettavaan SM-kilpailuun.

Mäkinen pääsi siis mukaan sunnuntaina. Aamulla lämpömittari näytti vain paria plusastetta, mutta aurinko paistoi. Paikalla oli hieman vaisu osanotto enää sunnuntaina, kun lauantaina mukana oli ollut huomattavasti enemmän kuljettajia. Viisi pyörää kiersi rataa.

– Pääsin testaamaan omaan pyörääni uuden moottorin säätöjä ja välityksiä parin erän verran, kunnes huomasin, että vaihdelaatikossa on jotain ongelmaa. Vaihde hyppäsi välillä niin sanotusti yli. Ajoin vielä pari erää, mutta vika paheni, joten päivä piti jättää ajon osalta kesken, Mäkinen kertoi.

– No, kelikin vaihtui auringosta pieneksi raekuuroksi, mutta se ei tuottanut muiden ajoihin taukoa.

Mikko Mäkisellä oli ongelmia pyöränsä kanssa, mutta hän pääsi kuitenkin ajamaan. Kuva: Mikko Mäkinen -tiedotus.

Rata oli hyvässä kunnossa koko leirin, ja huolto toimi Harri Heikkilän ja muiden Forssan Moottoriseuran järjestäjien toimesta hyvällä kokemuksella.

– Vaihdelaatikkoremontti on tiedossa heti, kun töiltä ehtii. Toivottavasti hyvissä ajoin ennen SM-kisaa. Arvoitukseksi jää, kuinka saan mahdollisesti rikki menneet osat ajoissa ja mistä. Vaihteiston testaus valitettavasti jää kisapäivälle.

Maaratapyörän pelkistettyä kauneutta. Kuva: Mikko Mäkinen -tiedotus.

Forssan Pilvenmäen raviradalla (Pilvenmäentie 7, Forssa) järjestetään maaradan SM-kilpailu ensi viikon lauantaina 25. toukokuuta. Kilpailu käynnistyy kello 18:00. Pääsyliput maksavat 10 euroa, lapset pääsevät sisään ilmaiseksi. Kilpailun järjestää Forssan Moottoriseura.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Maarata