Enduro 17.11.2018

Suomen joukkueen murheena lievät sairastelut Chilessä

Eemil Helander. Kuva: Nita Korhonen

Kun kuusipäiväisestä enduron joukkue-MM-kilpailusta on ajamatta enää loppucrossi, jatkaa Suomen juniori-joukkue kahdeksantena. Nyt tosin Roni Kytösen keskeytyksen lisäksi joukkuetta vaivaavat lievät sairastelut. 

Chilessä ajettavasta International Six Days Enduro -kilpailusta on nyt takana viisi kilpailupäivää, ja Suomi jatkaa Eemil Helanderin ja Antti Hännisen voimin kahdeksantena Roni Kytösen keskeytettyä keskiviikkona tekniseen vikaan.

Sekä Helander että Hänninen ovat kuitenkin joutuneet kisaamaan hieman puolikuntoisena.

– Torstaina alkoi flunssa ja tänään se on vielä vähän vaivannut ja vatsakin oli sekaisin aamusta. Ilmeisesti ravinto ei oikein imeytynyt, niin meinasi hieman väsyttää siirtymillä. Se ehkä saattoi vähän vaikuttaa loppupäivän pätkiin, Hänninen totesi perjantain urakan jälkeen.

Mies lähtee kuitenkin tekemään parhaansa lauantain viimeiseen kisapäivään.

– Tietenkin joukkueen osalta on harmi, kun Rolle (Roni Kytönen) joutui keskeyttämään, mutta ajetaan nyt vielä loppucrossi ja yritetään parhaamme, että päästään maaliin.

Helanderkaan ei tällä hetkellä murehdi tavoitteeksi asetetun MM-mitalin menetystä, vaan keskittyy kisan saattamiseen kunnialla päätökseen.

– Ihan hyvät fiilikset on. Viimeistä päivää vaille kisa taputeltu, eikä mitään suurempia ongelmiakaan ole minulla ollut. Tämä päivä oli kuitenkin omasta mielestä tosi huono. En tiedä mistä se johtui, olen ollut myös kipeänä tällä viikolla, niin ehkä energiat on loppu, Helander toteaa.

Antti Hänninen. Kuva: Nita Korhonen

Suomen joukkueen valmentaja Marko Tarkkala kommentoi kolmikon menoa viiden päivän ajalta seuraavasti:

– Tasaisen tappavaa vauhtia ja aikalailla omalla tasollaan kundit ovat koko viikon ajaneet, Tarkkala pohtii.

– Tietysti harmi, että Roni joutui keskeyttämään, mutta, jos tästä haluaa jotain positiivista löytää, niin ollaan nyt muutamana päivänä pystytty jätkien kanssa opettelemaan ja kokeilemaan uusia juttuja, mihin harvoin pystyy kisan aikana.

Tarkkala on kiertänyt Kytösen kanssa maastokokeilla seuraamassa eri maiden joukkueiden menoa.

– Se mikä on päällimmäisenä pistänyt silmään on, että kärkikuskien ajaminen ei periaatteessa näytä miltään, mutta he etenevät tosi hyvin, ei tule virheitä ja toiminta on rauhallisen näköistä. Nyt oli hyvä, että Rollekin pääsi näkemään, että ei se kärjessä olo nyt välttämättä tarvitse ihmesuorituksia. Mekin pystytään pääsemään sinne, kunhan kaikki palaset loksahtelevat kohdalleen.

Six Days Enduron Junior-joukkueiden kärkipaikkaa pitää nimissään edelleen Italia ennen USA:ta ja Ranskaa.

– Huomenna siis lähdetään vetäisemään loppucrossit. Eihän jätkillä siinä nyt ole periaatteessa muuta pelissä kuin ajavat hyvän erän ja pääsevät maaliin, Tarkkala päättää.

Suomen kerhojoukkue DYNASET Hydraulics Finland ajajinaan Reijo Karppinen ja Jukka Pylväs on nyt sijalla 67.

Kilpailun tulospalvelu

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro