Trial 16.08.2017

Suomen joukkueelle trialin nuorten luokan PM-hopeaa

Suomalaiset olivat tyytyväisiä viikonlopun antiin Norjan PM-kilpailussa. Kuva: Sari Kiuru

Suomen nuorten joukkue saavutti Trialin PM-hopeaa, kun pohjoismaiden mestaruudesta ajettiin viikonloppuna Norjan Kråkerøyssa. Myös muissa luokissa nähtiin hienoja suomalaissuorituksia.

Lauantain nuorten henkilökohtaisessa kilpailussa Leevi Lindqvistillä nähtiin hyvää taistelua sijoituksen ollessa lopulta viides, yhdeksän pistettä erotti nuorukaisen palkintopallilta. Leevi Seppälän yhdeksäs sija ja Samuel Jääskeläisen kolmastoista olivat hyvät suoritukset seitsemäntoista nuoren luokassa.

– Jaksot olivat todella haastavat ja näen sen positiivisena nuorten kehittymisen kannalta, Suomen Moottoriliiton trial-nuorten valmentaja Harri Oittinen kommentoi.

Sunnuntain joukkuekisaan lähdettiin vajaamiehisinä joukkueella Lindqvist, Seppälä ja Jääskeläinen. A-luokkaa kotimaassa tänä vuonna hallinnut Niko Nurmio joutui jättämään viikonlopun molemmat kilpailut väliin sairauden vuoksi. Joka jaksolta lasketaan kolmen parhaan tulos, niin oli nuorten joukkue haastavan paikan edessä. Täydellä joukkueella joka jaksolla yksi voi epäonnistua, nyt kaikkien virheet laskettiin.

Kisan alku oli vähän hankala ja sijoitus ensimmäisen kierroksen jälkeen oli kolmas. Loppua kohden junnujen ajo tuli varmemmaksi ja etukäteen peräänkuulutettua taistelua alkoi näkymään. Lopulta joukkue pääsi pokkaamaan hopeiset mitalit ennen Ruotsia, voittoon ajoi Norja.

– Viikonlopun saldo oli vahvasti positiivinen ja treeneissä näkynyt hyvä tekeminen näkyi myös kilpailuissa. Samalla nähtiin missä asioissa ollaan muita edellä ja mitkä asiat vaativat lisää panostusta, kiteyttää tyytyväinen Oittinen.

Nuorten lisäksi kisoissa oli Suomesta muutamia veteraanikuskeja.  Henkilökohtaiseen 40+-luokkaan osallistuivat Pertti Teräsahde, Tommi Kallio sekä Jörgen Nylund. Kallio oli lähellä mitalikolmikkoa viidentenä lauantain kisassa. Teräsahde sijoittui melkein kympin sakkiin olleen hienosti 11. ja Nylund oli sijalla 18.

Joukkuekisassa Suomen veteraanit antoivat hyvän panoksen tulen neljänneksi joukkueella Tommi Kallio, Janne Nylund, Jörgen Nylund ja Pertti Teräsahde.

Yhteenvetona viikonlopusta voidaan sanoa, että hienot kisat upeassa maastossa. Pienelle alueelle oli rakennettu vaihtelevat jaksot ja kisajärjestelyt toimivat hienosti. Ensi vuonna PM-kisat järjestetään Ruotsissa.

Teksti ja kuvat: Sari Kiuru

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial