Enduro 25.08.2017

Suomen joukkue tavoittelemaan enduron MM-mitalia

Vuoden 2016 International Six Days Enduro -MM-kilpailu järjestettiin Espanjan Navarrassa. Kuva: Jonty Edmunds / Future7Media

Endurokauden kohokohta, joukkuemaailmanmestaruuskilpailu International Six Days Enduro täräytetään käyntiin lauantain avajaisseremonialla Ranskan Brive-la-Gaillardesta. Suomesta kisaan lähtee kovatasoinen joukkue, jonka tavoitteena on kuitata kuuden päivän seikkailusta MM-mitali.

Suomi on vienyt nimiinsä nyt 92. kerran järjestettävän kuusipäiväisen International Six Days Enduro -kilpailun peräti kahdeksan kertaa. Tänä vuonna maallamme on vahva joukkue, kun sinivalkoisissa väreissä kisaavat E1-luokan hallitseva maailmanmestari Eero Remes, E2-luokassa nousua tekevä Henric Stigell, EnduroGP-luokan MM-kauden avauksen nimiinsä vienyt Antti Hellsten sekä moninkertainen MM-mitalisti Matti Seistola.

– Kyllä meidän tavoitteena on päästä MM-mitaleille ja kuten kokoonpanon valmennuksesta ja mentaalipuolesta vastaava Marko Tarkkala totesi, Suomen joukkueen vahvuus on ylivoima, joukkueen johtaja Henri Saari naurahtaa.

Edellisen kerran Suomi juhli joukkuemestaruutta vuoden 2011 kotikilpailussa Kotkassa. Tuolloin joukkueen kokoonpanoon kuuluivat myös Remes ja Seistola. Tänä vuonna kirkkaimmasta tittelistä taistelee yhteensä 19 eri maan joukkuetta.

Suomen juniorijoukkueessa kisaavat Antti Hänninen, Lari Jukola ja Eemil Pohjola. Joukkueenjohtajana nuorilla toimii Jari Kakko. Suomi on juhlinut kolmesti maailmanmestaruutta Junior Trophy -luokassa. Viimeisin mestaruus on vuodelta 2004.

Lauantaina järjestetään perinteinen avajaisseremonia. Maanantaina on ensimmäinen kilpailupäivä ja kilpailijat saapuvat maaliin ensi viikon lauantaina 2. syyskuuta.

Kilpailun aikataulu

Tulospalvelu

Osallistujalista

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Suomen enduron MM-joukkueessa Ranskassa mukana maailmanmestari ja MM-mitalisti

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro