Motocross 31.08.2018

Suomen Cupin johdossa oleva Mertsalmi ei ota riskejä Imatralla

Hanna Mertsalmi johtaa naisten motocrossin Suomen Cupia. Kuva: Hanna Mertsalmen tiedotus

Imatralla ajetaan tulevana viikonloppuna kauden toiseksi viimeinen naisten motocrossin Suomen Cup -osakilpailu. Ylivoimaisessa pistejohdossa viivalle asettuu Hanna Mertsalmi.

Hyvinkään Moottorikerhon Hanna Mertsalmi on kerännyt motocrossin naisten Suomen Cupin viiden osakilpailuviikonlopun aikana yhteensä 247 pistettä, kun toisena olevalla Viron Kadri Ehamäellä on kasassa 196 pistettä ja kolmatta sijaa pitävällä Karkkilan moottorikerhon Ria Virtasella 193 pistettä.

– Kausi on mennyt lähes suunnitelmien mukaan. Peruskuntokausi onnistui hyvin ja ajaminen on maistunut, Mertsalmi toteaa.

– En ole ihan päässyt ajomäärissä siihen, mitä olisin halunnut, matkalla kun on ollut kaikenlaista muuttujia ja töitä, mutta täytyy sitä olla tyytyväinen kuitenkin pistetilanteeseen tässä vaiheessa kautta.

Nainen pystyy selkeän johtoasemansa ansiosta ajamaan Imatralla ilman tarvetta riskinottoihin.

– Kaksi kisaa crossin puolella on vielä ajamatta, joten Imatralle lähdetään nyt ajamaan ehjää, hyvää kilpailua ja tuloksia mietitään sitten vasta viimeisen ruutulipun heilahduksen jälkeen.

Mertsalmi kilpailee tänä vuonna myös Cross Countryssä, mutta yksi keskeytys kolme osakilpailua sisältävällä kaudella on pilannut tulostavoitteet vaikka nainen voittikin edellisen, Jämsässä ajetun osakilpailun.

– Cross Countryssä rasitteena on Parolan keskeytys ja sen vuoksi sarjataulukossa ei kovin pitkälle pötkitä, mutta viimeisestä kilpailusta Säkylästä tavoitteena on kuitenkin mahdollisimman hyvä kisa.

Tulevana viikonloppuna Imatralla kisaavat lauantaina naisten Suomen Cupin lisäksi myös kansalliset luokat MXC/A, MXC/B ja MX65. Sunnuntaina vuorossa ovat luokat MX125, MXB, MXH.

Motocrossin Suomen Cupin viimeinen osakilpailu ajetaan 15.9. Heinolassa ja Cross Countryn finaali 21.10. Säkylässä.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross