Maarata 29.07.2018

Suomelle pronssia maaradan joukkue-PM-kisasta

Suomen maaratajoukkue Ankkuriliiveissään vasemmalta: Mikko Rahko, Appe Mustonen, Simo Pulli ja joukkueenjohtaja Aake Mustonen. Kuva: Must One's Racing Team

Suomen joukkue ajoi tänään Ruotsin Hagforsissa maaradan joukkue-PM-kilpailussa. Loukkaantumiset verottivat joukkuetta ennen kisaa ja lopulta mitalijahtiin lähdettiin joukkueella Appe Mustonen, Simo Pulli ja Mikko Rahko Aake Mustosen toimiessa joukkueenjohtajana.

Suomen kilpailuun mahtui paljon vastoinkäymisiä. Appe Mustonen kaatui toisessa erässään eikä enää pystynyt kilpailua jatkamaan. Simo Pullin kilpailua varjostivat tekniset ongelmat. Pikakomennuksella pyörän sarviin hypännyt Mikko Rahko ajoi alussa hyvin, mutta loppua kohden meno hieman hyytyi.

Osin sateenkin värittämässä kilpailussa Suomi sijoittui lopulta pronssille kultaa voittaneen Ruotsin ja hopealle ajaneen Tanskan jälkeen.

– Pronssia sentään tuli. Appe kaatui toisessa erässään ja loput erät jouduttiin ajamaan kahdella miehellä. Pullin Simon menoa haittasivat kaasutin ja vaihdelaatikko-ongelmat. Mikko Rahko ajoi alussa hyvin mutta pitkä ajamattomuus näkyi lopussa, toteaa joukkueenjohtaja Aake Mustonen.

– Harmittaa, kun omalta osalta kisa jäi kesken. Treeneissä ja ekassa erässä ajo kulki hyvin. Toisessa erässä starttasin ulkoa ja eka kurviin taitettaessa Ruotsin Anders Mellgrenin jalkatappi meni minun takarenkaan pinnojen väliin. Siitä kaaduin ja nilkka otti sen verran osumaa, että kilpailun jatkaminen ei enää onnistunut. Myös pyörä kärsi vaurioita. Huomenna voi kroppa olla vähän kipeä, mutta eiköhän se tästä, kommentoi puolestaan joukkueen kapteeni Appe Mustonen.

Teksti: Tomi Nevanperä, Must One’s Racing Team

Uusimmat

Lisää aiheesta

Maarata