Jääspeedway 11.03.2017

Suomella mahdollisuudet jääspeedwayn MM-mitaliin

Suomen MM-joukkue vasemmalta Mats Järf, Antti Aakko ja Tomi Tani. Kuva: Timo Eronen

Saksan Inzellin Max-Aicher areena kokoaa tänä viikonloppuna jääspeedwayn maajoukkueet taistelemaan joukkuemaailmanmestaruudesta. Mestaruus ratkaistaan Itävallan, Tsekin, Venäjän, Ruotsin, Sveitsin, Saksan ja Suomen kesken. Ylivoimaisena ennakkosuosikki on tietenkin Venäjä, mutta perjantai harjoitusten perusteella muille mitalisijoille on takuulla kova kamppailu.

Suomi lähtee tänään lauantaina starttaavaan jääspeedwayn MM-joukkuekilpailuun parantamaan viime vuoden kuudetta sijaansa joukkueella Mats Järf, Tomi Tani ja Antti Aakko, Miia-Mari Vepsäläisen toimiessa joukkueenjohtajana.

”Hyvillä fiiliksillä mennään, luottavainen tunnelma on joukkueessa. Meillä on todellakin mahdollisuus niin kolmanteen kuin toiseenkin sijaan. Kovin vastus Venäjän jälkeen tulee Ruotsista, samoin Saksalla on kova joukkue, Itävaltaa unohtamatta”, joukkueenjohtaja Miia-Mari Vepsäläinen taustoittaa.

Tomi Tani, Antti Aakko, Miia-Mari Vepsäläinen ja Mats Järf. Kuva: Timo Eronen

”En ole aiemmin ajanut tälläisella radalla, se on tosi nopea, vaatii moottorilta paljon. Pito radassa on todella hyvä, kilpailu tulee olemaan kauheaa tappelua. Pitää vaan ottaa kunnon asenne päälle”, Mats Järf puolestaan toteaa.

”Rata on mielenkiintoinen, tekninen ja samalla vaikea. Pito radalla yllätti positiivisesti, olisi saanut lyödä puolet enemmän kaasua alle kurvissa. Startit tulevat ratkaisemaan paljon, rata on vaikea ohituksille. Mielenkiintoinen viikonloppu tulossa”, Tomi Tani ennakoi.

Kaksipäiväinen kilpailu starttaa tänään klo 18 Suomen aikaa ja jatkuu huomenna sunnuntaina.

Teksti ja kuvat: Timo Eronen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jääspeedway