Pienoisautoilu 20.03.2018

Suomeen kaksi pronssia pienoisautojen EM-kilpailuista

Juha Yli-Sipola. Kuva: Mika Alavesa

Laihialla ajettiin viime viikonloppuna pienoisautoilun ura-autojen Euroopan mestaruuksista. Kilpailtavia luokkia oli yhteensä neljä, ja lähtökohdat kisaan kotimaisittain mitä herkullisimmat, olihan kisassa mukana kaikkien luokkien hallitseva Euroopan mestari Juha Yli-Sipola. Yli-Sipola vastasikin suomalaisten mitalisaaliista sijoittumalla sekä OMO- että G7-luokkien finaaleissa kolmanneksi.

– Vähän kyllä suoraan sanoen jännitti, kun starttasin One Motor -kisaan (OMO) ihan kylmiltään pitkän tauon jälkeen. Siihen nähden, että olen ajanut kilpaa viimeksi yli puoli vuotta sitten, tulos on ihan ok. Onhan EM-mitali aina EM-mitali, kertoili Yli-Sipola kilpailun jälkeen.

EM-kilpailujen järjestelyistä vastasi Laihian Urheiluautoilijat. Kilpailunjohtajana toiminut Atte Hietalahti oli kisaviikonlopun jälkeen helpottunut:

– Kilpailujärjestelyt onnistuivat ihan hyvin, vaikka varsin pienellä porukallahan tätä hommaa tehdään. Aina sitä pientä säätöä on, mutta kaikesta selvittiin ja kisat saatiin vietyä kunnialla läpi.

Kuva: Mika Alavesa

Hietalahti on myös lajin Euroopan liiton (ESROC, European Slot Racing Organisation Committee) puheenjohtaja. EM-kilpailun yhteydessä järjestettiin ESROCin kokous.

– Kokouksessa tehdyllä päätöksellä on iso merkitys lajin harrastamisen ja kilpailemisen kannalta. Yhteisömme pienenee, joten aloitus-, harrastus- ja kilpailukynnys tulee tehdä mahdollisimman helpoksi ja vaivattomaksi kaikille. Nyt tehty rataan liittyvä päätös tukee juuri tätä, ja olen iloinen, että saan päättää oman puheenjohtajakauteni lajin tulevaisuuden kannalta erinomaiseen päätökseen, iloitsee Hietalahti.

Suomi on maineikas arvokilpailunjärjestäjä myös pienoisautoilussa, ja Laihialla on jaettu useat EM- ja MM-mitalit vuosien varrella.

– Suomella ja Laihialla on ura-autoilun siipiautojen MM-kisoille alustava varaus vuodelle 2023, mutta jo tänä syksynä Suomessa nähdään MM-tason pienoisautoilua, kun skaala-autot kisaavat omista mestaruuksistaan Mustasaaressa lokakuussa.

Teksti: Anu Haapalainen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Pienoisautoilu