Enduro 16.10.2017

Suomeen enduron EM-mitalien värisuora

Suomen naisten joukkue juhli EM-hopeaa yhdessä mestaruuteen ajaneen Ruotsin joukkueen kanssa. Kuva: Carlene Ek

Enduron EM-sarjan finaali ajettiin viikonloppuna Slovakian Gelnicassa. Suomalaiset saivat kotiintuomisina koko värisuoran, kun veteraanit nappasivat Euroopan mestaruuden, naiset hopeaa ja Mika Paavola saavutti veteraaniluokan henkilökohtaisen EM-pronssin.

Suomen veteraanijoukkue kokoonpanolla Janne Mukkala, Juha Puotsaari, Mika Paavola ja Tero Koskinen saavutti joukkueiden Euroopan mestaruuden viikonloppuna Slovakian Gelnicassa.

Henkilökohtaisessa veteraaniluokassa Paavola kuittasi itselleen myös EM-pronssia. Mestaruuden nappasi Saksan Arne Domeyer ja hopean Puolan Sebastian Krywult. Kaikki luokan suomalaiset sijoittuivat kahdeksan parhaan joukkoon, kun Koskinen ajoi loppupisteissä neljänneksi ja Puotsaari kuudenneksi ennen Mukkalaa ja Pasi Lindroosia.

Naisten joukkue ajajinaan Marita Nyqvist, Jennifer Siekkinen ja Iina Turkki pääsi myös podiumjuhlintoihin EM-hopean myötä.

Naisten henkilökohtaisessa sarjassa kuudenneksi viikonloppuna ajanut Marita Nyqvist sijoittui loppupisteissä neljänneksi ja viidennen sijan Slovakiasta kuitannut Jennifer Siekkinen kuudenneksi.

– Viikonloppu onnistui hyvin, kun sain kauden parhaan tulokset ja kaikki pelitti hienosti, Siekkinen iloitsee.

– Maasto oli todella outo alkuun, mutta kun siihen oppi, niin pätkät oli todella hienot. Extreme-testillä oli kumpanakin päivänä hieman ohjelmaa perjantaina. Jonotin, kun muut olivat mäissä kiinni ja lauantaina itse töppäsin ja kaaduin testillä kerran. Muuten ei mitään isoja ongelmia ollut. Podiumsija jäi vielä tältä kaudelta saamatta, mutta koko ajan mennään lähemmäksi sitä ja ensi vuonna ollaan jo toivottavasti siellä. Hyvän kauden kruunasi joukkue-hopea.

Myös Nyqvist iloitsi EM-joukkuemitalista, vaikka viikonloppu ei startannutkaan täysin sulavasti.

– Ensimmäinen päivä perjantaina lähti takellellen käyntiin ja olin extremen isossa ylämäessä kiinni sekä seuraavassa sitten jonottamassa vuoroa muiden ollessa kiinni. Sama linja jatkui läpi päivän ja myöhästymisminuuttejakin kertyi. Lopulta kuski ja pyörä kutakuinkin ehjinä maalissa ja valmiina seuraavaan päivään, Nyqvist kertaa.

– Lauantai lähti paremmin käyntiin ja silloin mäet tulivat ajamalla ylös. Loppupäivästä vaan alkoi energia loppua, kun kireän aikataulun vuoksi en ehtinyt huolloissa syömään ja edellisenä päivänä olin jo tankatut energia kuluttanut pois. Sunnuntain loppucrossiin lähdin hyvillä mielin. Rata oli mäkinen, eikä itselle sopivin. Maaliin kuitenkin tultiin ja viikonlopun totaalissa olin kuudes sekä koko EM-sarjassa neljäs tasapistein kolmannen kanssa, mutta hänen paras viimeinen päivä ratkaisi mitalin, Nyqvist toteaa.

Yhteensä Slovakian kilpailuun osallistui yli 120 ajajaa 11 eri maasta.

Kilpailun tulokset.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro