Trial 29.04.2019

Suomalaisten trialin EM-kausi jatkui Monzassa

Osa jaksoista oli tehty ovaaliradan reunoille jyrkille maarinteille. Anton Parkkosen tarkkaa ajoa varmistaa Jukka-isä. Kuva: Parkkonen Motorsport.

Trialin EM-sarjan toinen osakilpailu ajettiin Italiassa Monzan moottoriradalla viikonloppuna. Mukana oli kaksi veljesparia Suomesta, toinen nuorissa ja toinen veteraaneissa.

Suurin osa jaksoista oli isoista tukeista ja kivenlohkareista rakennettuja stadionjaksoja. Muutama jakso oli tehty myös jyrkälle ovaalille ja sen vierustalla oleviin maarinteisiin.

Lauantaina jaksoilla nähtiin tuttuun tapaan Parkkonen Motorsportin Max ja Anton Parkkonen. Anton lähti lauantain kilpailuun todella hyvällä keskittymisellä ja ajo oli rentoa sekä tarkkaa. Anton oli 15.

– Tänään oli kyllä hyvä meno koko ajan. Joitain vähän turhia virheitä, mutta pääasiassa ihan tosi hienoa ja tarkkaa ajamista, reppurina toiminut Jukka-isä hehkutti.

– Stadionjaksot eivät ole olleet talven treeneissä Antonille niitä mieluisimpia, mutta tällä reissulla Antonista onkin yllättäen alkanut löytymään oikea stadikkakuski. Niin hyviä ja tarkkoja vetoja.

Maxin kilpailu alkoi takkuillen ja epävarmasti, eikä ajo ollut ollenkaan omalla tasolla. Haastavilla jaksoilla olisi tarvittu sitä parasta osaamista. Ensimmäiseen kortin vaihtoon tullessa alkoi usko loppua.

Pienen tauon ja ajatusten nollauksen jälkeen Max lähti toiselle kierrokselle kuitenkin ihan hyvällä fiiliksellä ja se näkyi heti ajamisessa. Alkupään jaksoilla ei pisteitä juuri kerätty ja ajaminen parani jokaisen onnistumisen jälkeen.

– Maxilla oli toisella kierroksella paljon hyvää tekemistä ja hienoja vetoja, Maxin reppurina toiminut Mikko Seistola kertasi kilpailun jälkeen.

– Kisakokemusta tarvitaan lisää, jottei kisaliivi aiheuta liikaa paineita. Ja tiedetään myös, mihin treeneissä pitää keskittyä kesällä. Paikat on jo tällä tasolla niin isoja että kaasua pitää löytyä. Eli vedetään kovempaa ja korkeammalle.

Maxin sijoitus oli lauantain kilpailussa 18.

Youth Championship -luokan kokonaispisteissä Max on kahden osakilpailun jälkeen 18:tena.

Oittisen veljekset veteraaneissa

Sunnuntaina 40+-luokan kilpailuun lähti kaksi suomalaista, kun edellisviikonloppuna Italian Pietramuratassa kauden avanneen Ilkka Oittisen veli Harri liittyi joukkoon. Harri on toiminut aktiivisesti Suomessa nuorten trialistien valmentajana ja muun muassa kiertänyt hallitsevan Suomen mestarin, Timo Myöhäsen reppurina SM-, EM- ja MM-kilpailuissa. Kilpaliivi Harrilla itsellään on kuitenkin ollut viimeksi päällä reilusti yli 10 vuotta sitten.

Veljekset lähtivät sunnuntain kilpailuun hyvällä jännityksellä. Ilkan ajo oli alusta asti helpon näköistä ja pisteitä kertyi varsin maltillisesti. Toisella kierroksella Ilkka jäi pahasti EC-luokan kuljettajien väliin, mikä aiheutti jonottelua ja ympärille paljon katsojia ja hälinää.

– Pitäisi saada kaikki ympärillä tapahtuva suljettua pois ja keskittyminen vain siihen omaan ajamiseen, Ilkka mietti.

– Mutta hyvä päivä kaiken kaikkiaan.

Ilkka oli toisen osakilpailun kymmenes, ja on kahden ajetun osakilpailun jälkeen kokonaiskilpailussa kymmenentenä.

Harrin ajo oli ajoittain hieman liian varovaista, mikä kostautui nopeasti tiukoilla jaksoilla. Se ei mieltä kuitenkaan latistanut.

– Reilun kymmenen vuoden kilpailutauon jälkeen tuli fiilis, että voisi osallistua johonkin kisaan. Kalenterista löytyi Monzan F1-radan maisemissa ajettava kisa. Ajo nyt oli mitä oli, rohkeutta olisi pitänyt olla lisää. Silti hyvä trial-fiilis täältä kokonaisuutena tuli. Veljeni Ilkka toi pyörän ja Seistolan Mikko oli “huippumainderina” kisassa, niin mikäs siinä oli fiilistellessä, Harri toteaa iloisesti kilpailun jälkeen.

Takaisin Suomeen matkaa joukko tyytyväisiä suomalaisia.

EM-sarja on Italian kahden kilpailuviikonlopun jälkeen jo puolivälissä, kun Suomessa kilpailukausi vasta alkaa.

Suomen kilpailukauden avaa perinteinen Pälvitrial, joka ajetaan Tervakoskella lauantaina 4.5.

Tulokset

Teksti: Parkkonen Motorsport -tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial