Ralli 16.05.2016

Suomalaisten ennakkotunnelmat ja faktat Portugalin MM-rallista

Jari-Matti Latvala korjasi viime vuonna voiton kotiin Portugalista. Kuva: Volkswagen Motorsport

Rallin MM-sarja palaa Euroopan maaperälle Meksikon ja Argentiinan osakilpailujen jälkeen. Torstai-iltana käynnistyy kauden kolmas soralla ajettava MM-ralli, Portugalin MM-ralli.

Suomalaisvärejä Portugalissa edustetaan kolmen kilpailijan voimin. Volkswagen Motorsportin Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila keräävät pisteitä kuninkuusluokassa Volkswagen Polo R WRC:llä. Jari-Matti Latvala on tällä hetkellä kuudentena MM-sarjassa Meksikon MM-rallin voiton turvin.

WRC2 -luokassa Suomea edustaa nuori lupaus Teemu Suninen yhdessä kartturinsa Mikko Markkulan kanssa. WRC2 -luokan mestaruustaistoon lasketaan pisteet seitsemästä vapaasti valittavasta MM-rallista, jotka pitää ilmoittaa etukäteen. Teemu Suninen sijoittui kauden avauskisassa Monte Carlossa viidenneksi ja Ruotsin MM-rallissa toiseksi, mutta keräsi pisteitä ensimmäisen kerran vasta Meksikon MM-rallissa, jossa Suninen nappasikin maksimipisteet voittamalla kisan. Meksikon luokkavoitolla Suninen on tällä hetkellä viidentenä WRC2 -sarjassa. Portugalin MM-ralliin Suninen lähtee tavoittelemaan lisää pisteitä.

Myös Max Vatanen kartturinaan ranskalainen Jacques Julien Renucci aloittaa kautensa Drive DMACK Fiesta Trophyssä, jota ajetaan viiden eri MM-rallin yhteydessä. Palkinnot Drive DMACK Fiesta Trophyssä ovat tavoittelemisen arvoisia; voittajat saavat ajaa veloituksetta MM-osakilpailuja WRC2 -luokassa Drive DMACK Ford Fiesta R5 -autolla vuonna 2017.
 
Jari-Matti Latvala, WRC, Volkswagen Polo R WRC #2, Volkswagen Motorsport

“Portugalin ralli ajetaan jälleen maan pohjoisosissa. Pehmeä irtohiekka pysyvän savikerroksen päällä tarkoittaa, että parempi pito syntyy pehmeällä kumiseoksella.”

“Jos sää pysyy kuivana, oikea rengasseoksen valinta oikeaan tilanteeseen tulee olemaan yksi kisan avainasioista – etenkin lauantaina jolloin erikiskokeet ovat pitkiä.”

“Viime vuonna meillä oli kovaa kisaa tiimin sisällä aina loppuun saakka – minä ja Miikka tultiin lopulta voittajina maaliin. Tietenkin haluaisimme toistaa sen suorituksen.”

Lähde: Volkswagen Motorsport

 Teemu Suninen, WRC2, Skoda Fabia R5 #33, Team Oreca

“Ajan Portugalissa toista kertaa tällä kaudella WRC2 -luokan pisteistä ja tavoitteena on yltää kolmen joukkoon. Kovimpia haastajia ovat varmasti jo WRC-luokkaakin ajanut Elfyn Evans ja Skodan tehdaskuskit. Tyytyväinen saa kyllä olla mikäli kolmen sakkiin pääsee.”

“Portugalin tiet ovat aika ajettavia, mutta ne kääntyilevät jatkuvasti, joten hyvä rytmi pitäisi löytää. Vauhti on siellä aika kova, joten hereillä pitää olla koko ajan.”

“Viime vuonna Portugalin tiet olivat rajussa kunnossa etuvetoisille, mutta uskon että R5 -autoilla pystyy ajamaan aikalailla maksimivauhtia. Toki urissa pitää olla tarkkana ja kiviä hieman varoa. ”

“Testit ovat menneet hyvin, kävin Latviassa ajamassa Toni Gardemeisterin Skodalla viime viikon sunnuntaina ja tällä viikolla ajoin kaksi päivää treeniä Subarulla Suomessa.  Sain hyvän fiiliksen päälle ja itseluottamusta ajamiseen, kun treenit ja ajaminen onnistuivat hyvin myös vaikeammin ajettavalla autolla. Portugalin kisaan lähden luottavaisin mielin jälleen ajamaan Skoda Fabia R5 -autoa.”

Max Vatanen, Drive DMACK Fiesta Tophy, Ford Fiesta R2T #102

“Olen hyvin valmistautunut kisaan, viime vuonna kilpailun reitti oli lähestulkoon sama kuin tänä vuonna, joten olemme käyneet viime vuoden videoita ja nuotteja läpi. Olen tänä vuonna ajanut Britannian mestaruussarjaa R5 -autolla ja uskon, että nuo kokemukset auttavat myös etuvetoisen auton ajamisessa. Hieman on ollut teknisiä harmeja testeissä R2 -autolla. En ole siis kovinkaan paljoa ehtinyt ajamaan, mutta onneksi Ford Fiesta R2T -auto on minulle tuttu aikaisemmilta vuosilta ja lähden kisaan hyvällä fiiliksellä.”

“Viime vuonna voitin Portugalissa luokkani ja tavoitteenani on uusia tuo voitto tänä vuonna. Viime vuonna kisa meni hyvin, enkä näe mitään syytä miksei se menisi hyvin tänäkin vuonna. Tottakai kisa on pitkä ja rankka etuvetoisille autoille, ihan kaikkialla ei voi ajaa täyttä, vaan renkaita ja autoa joutuu hieman säästämään, jotta pääsee maaliin. Mutta mennään kovaa siellä missä pystytään, mutka kerrallaan!”

“Kovia haastajia ovat esimerkiksi Bernardo Sousa, joka on pärjännyt hienosti nelivetoisillakin autoilla. Rallissa tulee kuitenkin muistaa, että muiden aikoihin ei voi vaikuttaa, ainoa mihin voit vaikuttaa on oma aikasi. Niinpä tärkeintä on keskittyä omaan tekemiseensä ja tehdä parhaansa.”

Portugalin MM-ralli 2016

Portugalin MM-rallin keskuspaikkana toimii Porton pohjoispuolella sijaitseva Matosinhos, jossa sijaitsevat kilpailukeskus sekä huoltoparkki. Rallin reitti on lähes identtinen viime vuoden reitin kanssa, uusia erikoiskoekilometrejä on vain 6,52. Portugalin MM-rallissa kaikki erikoiskokeet ajetaan kahteen otteeseen, lukuunottamatta kisan avauserikoiskoetta.

Kilpailijoiden urakka alkaa huomenna, tiistaiaamuna reittiin tutustumisella. Torstaiaamuna ajetaan shakedown Paredesissä, noin 40 kilometrin päässä rallin keskuspaikasta Matosinhosista. Varsinainen kilpailu alkaa torstaina kello 18.00 avajaisseremonioilla Guimaraesin historiallisessa kaupungissa. Avausseremonioiden jälkeen kilpailijaparit ajavat 42 kilometrin siirtymän Super Special Stagelle Lousadan Rally Cross -radalle. Lousadan 3,36 kilometrinen erikoiskoe ajetaan torstai-iltana kerran, minkä jälkeen kilpailijat siirtyvät yötauolle Matosinhosiin.

Perjantain erikoiskoekilometrit koostuvat 4 erilaisesta pätkästä, joista jokainen ajetaan kahteen kertaan. Päivän ohjelmassa on ajaa lähellä Espanjan rajaa sijaitsevat erikoiskokeet Ponte de Lima, Caminha ja Viana do Castelo. Illalla vuorossa on kokonaan uusi kaupunkierikoiskoe Portossa, joka myöskin ajetaan kahteen kertaan. Perjantaina erikoiskoekilometrejä kertyy yhteensä 132,04.

Lauantaina reitti suuntaa itään, Amaranten ympäristöön, jossa ajetaan yhteensä 6 erikoiskoetta. Erikoiskoekilometrit syntyvät 3 erilaisesta pätkästä, jotka kaikki ajetaan kahteen kertaan. Lauantain erikoiskokeiden nimet ovat Baiao, Marao ja Amarante. Erikoiskoekilometrilukema lauantailta on yhteensä 165,28 kilometria.

Sunnuntaille ajettavaa jää neljän erikoiskokeen verran, EK-kilometrejä 67,32. Helpolla ei kilpailijapareja sunnuntainakaan päästetä, sillä raskaan viikon jälkeen ensimmäinen auto lähtee reitille jo kello 05.15.

Sunnuntaina ajetaan kahteen kertaan 22,47 kilometrinen Vieira do Minho sekä legendaarinen Fafen erikoiskoe hyppyreineen. Power Stagena toimii 11,19 kilometriä pitkä Fafe 2, jossa on jaossa lisäpisteitä kolmelle ensimmäiselle.

Tarkempi reittiaikataulu kilpailun omalta sivulta tästä.

Kilpailuun ilmoittautuneiden lista: PDF-tiedosto kilpailun omalta sivulta.

Kilpailun kokonaispituus: 1683,90 km
Erikoiskoekilometrejä: 368,00 km  (21,85 %)
Erikoiskokeiden määrä: 19

LISÄTIETOJA
FIA:n MM-rallisarjan verkkosivu
Rally Portugal – kilpailun oma verkkosivu

TILASTOT
MM-pisteet

SOSIAALINEN MEDIA
Twitter: @OfficialWRC, @rallydeportuga
Facebook: facebook.com/rallydeportugal

MM-RALLI SUOMEN TELEVISIOSSA
Suomessa MM-rallin televisioi Nelonen Pro.
Televisioaikataulut löydät tästä.

Teksti: Neste Ralli Mediapalvelut

Uusimmat

Lisää aiheesta