Motocross 21.06.2017

Suomalaisnainen motocrossin EM-pisteille Saksassa: “Positiivinen yllätys!”

Ria Virtanen on johdossa naisten motocrossin Suomen sarjassa. Kuva: Ria Virtasen Tiedotus
Suomen Ria Virtanen sai kauden ensimmäisen EM-pisteensä viikonloppuna Saksan Schwedtin radalla ajetussa naisten motocrossin EM-kilpailussa. Osakilpailu oli kauden kolmas EM-sarjassa.

Perjantaina oli kisapaikalla sateista. Onneksi rata imi hyvin vettä. Ennakkoon Virtanen oletti radan olevan kovapohjainen, vaan paikan päällä selvisi, että rata onkin hiekkapohjainen ja hyvin pehmeä. Pisimmät hyppyrit olivat liki 40 metrisiä ja rata oli hyvin nopea.

Lauantaina sää oli poutainen. Harjoituksissa, aika-ajossa sekä puomille ajoerässä Virtanen oli tasaisesti 23. kaikkiaan 26 kuljettajasta. Aika kuitenkin parani kolmella sekunnilla erän aikana aika-ajoajasta. Edellä olevat kolme kuljettajaa olivat sekunnin sisällä.

Rata oli melko hurjassa kunnossa sunnuntain kilpailuun. Kilpailun 20 minuuttia + 2 kierrosta olivat melko rankkoja. Helteinen sää aiheutti myös lisää haastetta.

Ensimmäisessä kilpailuerässä Virtanen ajoi 20:ksi ja sai näin ollen yhden EM-pisteen. Virtaselle tämä oli positiivinen kokemus ja samalla hän harmitteli, että jos olisi päässyt aiemmin edellä ajavan ohi, olisi mahdollisuudet olleet vielä paremmille sijoituksille. Rankassa kilpailussa oli monelle kuljettajalle tullut väsymys loppupuolella erää.

Toisessa erässä rankka rata ja helteinen keli iskivät sitten myös Virtaseen. Erä ei sujunut enää samalla tavalla ja tuli myös turhia ajovirheitä. Maaliin kuitenkin ja sijoitus 24.

– Ekasta erästä tuli positiivinen yllätys, että ajoin EM-pisteille, koska en nähnyt näyttötaulua ekassa erässä ollenkaan. Toinen erä ei mennytkään enää sitten niin hyvin. Lauantain sää oli parempi ettei ollut niin kuuma, sunnuntaina olikin sitten hellettä mikä vaikutti myös ajamiseen, Virtanen kiteyttää.
Naisen katse on jo ennen kauden viimeistä EM-osakilpailua ensi vuoden suunnitelmissa.
– Ensi kaudella olisi tarkoitus myös ajaa EM-sarjaa, jos vain kotimainen kisakalenteri antaa myöten.

Kauden neljäs ja samalla viimeinen EM-osakilpailu ajetaan Latviassa 8.-9.7. Sitä ennen on kuitenkin kotimaiset kilpailut, jossa lauantaina 1.7. MX 125-luokan kilpailu ja sunnuntaina 2.7. jatkuu naisten Suomen Cupin kisat Kuopiossa.

Teksti: Ria Virtanen Racing Team tiedotus / Hanna Aarela

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross