Rata-ajo 15.05.2017

Suomalaismenestystä Baltian mestaruustaistossa Põltsamaalla

X30 Seniorin korkeimmalle korokkeelle nousi Elmeri Peippo, Siim Leedmaa oli toinen ennen Eetu Kokkosta.

Kaikkien aikojen ensimmäinen X30 Baltic Challenge järjestettiin Virossa Põltsamaalla noin 1,5 tunnin ajomatkan päästä Tallinnasta. Panoksena oli X30- ja Mini-luokkien vuoden pituiset kuninkuudet ja pääsyliput IAME International Final 2017 -kilpailuun Ranskan Le Mansiin.

Pääluokan eli X30 Seniorin voitosta käytiin todella kova ja tasainen vääntö ja korkeimmalle korokkeelle nousi lopulta espoolainen Elmeri Peippo, joka on myös X30 Challenge Finland -sarjan hallitseva mestari. Virolainen Tony Kart -kuljettaja Siim Leedmaa oli toinen ennen SFN Motorsportin hyvän viikonlopun ajanutta Eetu Kokkosta.

Mini-luokassa voittoon ajoi Patrick Hakala ennen Ken Oskar Algrea ja Oskar Männametsia.

Mini-luokka oli kovatasoinen ja siellä nähtiin virolaisen AIX Racing Teamin hallintaa. Suomalaispassinkin omaava virolaiskuljettaja Patrick Hakala ajoi voittoon ennen Ken Oskar Algrea ja Oskar Männametsia. Oskarin suoritus oli erinomainen, sillä hänet hylättiin teknisen syyn vuoksi yhdestä alkuerästä ja hän joutui starttaamaan reilusti muita kärkikuljettajia taaempaa.

X30 Cadet -luokan voitti Oskari Sokka. Suomalaistrion palkintokorokkeella varmistivat Jasper Hassinen ja Niklas Heikkinen.

X30 Cadet -luokan voittoon ajoi Ricciardo-rungolla Oskari Sokka. Baltian mestaruus toi varmasti balsamia 11-vuotiaan kuopiolaisen haavoille Kouvolassa ajetun mollivoittoisen viikonlopun jälkeen. Suomalaistrion palkintokorokkeella varmistivat Jasper Hassinen ja Niklas Heikkinen.

X30 Master -luokassa nähtiin hiukan erilaista viihdettä, kun kilpailun selostaja Aleksi ”Hämilton” Halen hyppäsi Mad Croc -autoon finaaliin. Aleksi tunnetaan pitkästä ja monipuolisesta autourheilu-urastaan ja hän ei pettänyt tälläkään kertaa, vaan show-elementit mielessä hän ajoi finaalin toiseksi paalulta lähteneen Haase-kuljettaja Mikko Laineen jälkeen. Aikaisemmalta kilpauralta Viron mestaruuskuljettaja Markus Leotoots ajoi X30 Master -luokassa kolmanneksi.

X30 Master -luokassa toista sijaa juhli kilpailun selostaja Aleksi ”Hämilton” Halen. Mikko Lainee voitti ja kolmanneksi ajoi Markus Leotoots.

X30 Junior -luokka oli totutun tiukka ja siellä viikonloppu näytti sujuvan Rimmo Kadapikin ja Eemil Karjalaisen heiluttaessa tahtipuikkoa. Pienoiseksi yllätykseksi Miro Mela Sorsakoskelta oli kuljettaja, joka kuitenkin juhli mestaruutta finaalin jälkeen – täysin ansaitusti ja upean varmalla ajolla. SFN Motorsportilla Melan tiimikaveri Karjalainen oli toinen ja Viron Andreas Lootus kolmas ennen paalulta startannutta Kadapikia, joka varmasti oli tulokseensa pettynyt.

Kilpailussa jaettiin parhaille upeat kustomoidut palkinnot, jotka hakevat vertaisiaan koko maailmasta. Pokaalien lisäksi kuljettajille oli varmasti unohtumaton elämys kuulla kansallislaulu palkintokorokkeella. X30-luokkien kolme parasta kuljettajaa saivat Komet-rengassarjat ja Suomesta tuttu tikkakisa oli suurta hupia nuorimmille kuljettajille, jotka kisan avulla löysivät kohteen useille arvottaville palkinnoille, kuten tableteille, kaiuttimille ja Mad Croc -potkulaudalle. Palkintojen jako huipentui kokonaisen IAME X30 -moottoripaketin arvontaan ja sen voitti itselleen helsinkiläinen Markus Laitala.

Näin ollen Team Finlandissa nähdään Le Mansissa varmasti Elmeri Peippo (X30 Senior), Miro Mela (X30 Junior) ja Mikko Laine (X30 Master). Suomen kausi jatkuu OuluZonen radalla 10.-11.6.2017 ja Pohjoismaiden X30-kuninkuus ratkaistaan Vantaa Circuitilla 9.-10.9.2017, missä on viimeiset mahdollisuudet varmistaa paikka legendaariseen Le Mansiin.

X30 Baltic Challenge -kotisivut: www.x30baltic.com

Tulokset: www.karttimer.fi

Livestream: https://livestream.com/xpromotions/x30baltic2017

Teksti: X30 Baltic Challenge -tiedotus

Kuvat: Robert Schürmann

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo