Drag Race 30.05.2019

Suomalaiskuskeilla komea avaus EM-sarjassa – Koskinen voittoon ja Kemppainen toiseksi

Suomalaisvoittajat Santa Podissa. Anita Mäkelä Top Fuel Dragsters ja Janne Koskinen Pro Stock Bike. Kuva: Pasi Uponen

Santa Podissa Englannissa ajettu Drag Racingin EM-sarjan avauskilpailu 25.-27.5. oli suomalaisjuhlaa. Janne Koskinen kiihdytti uransa ensimmäisessä EM-osakilpailussa Pro Stock Bike -ryhmän voittoon ja Samu Kemppainen teki komean paluun EM-sarjaan Super Twin Top Fuel -ryhmässä ottaen tiukassa kisassa kakkossijan. 

Pro Stock Bike -ryhmässä oli mukana kaksi suomalaiskuskia. Kilpailun suurin ennakkosuosikki oli pienen tauon jälkeen paluun EM-sarjaan tehnyt, kuusinkertainen Euroopan mestari, Fredrik ”Fredde” Fredlund. Toinen suomalaisedustaja tässä ryhmässä oli huomattavasti kokemattomampi, uransa ensimmäistä EM-osakilpailua ajava Janne Koskinen. Odotukset olivat kuitenkin Jannenkin kohdalla korkealla, sillä hän on antanut viime kaudella komeita näyttöjä täällä pohjoismaiden radoilla. Lisäksi Fredden ja Jannen tiimit ovat vielä täksi kaudeksi yhdistäneet voimansa, joten mukana matkassa myös vahvaa kokemusta ja osaamista.

Ensimmäinen lajittelupäivä oli kuitenkin Jannelle tuskainen. Kauden ensimmäiseen kisaan usein kuuluvat tekniikkamurheet aiheuttivat sen, ettei hän saanut lainkaan aikaa, vaan molemmat lähdöt päättyivät jo käytännössä lähtöviivalle.

Freddellä sen sijaan kulki. Hän oli ensimmäisen päivän jälkeen lajittelun ykkösenä ajalla 7,116 s / 302,86km/h. Toisena lajittelupäivänä onni kääntyi. Nyt Janne onnistui ja nousi ajalla 7,378 s lajittelun kolmanneksi ja oli vahvasti mukana pelissä.

Freddellä sen sijaan oli epäonnea. Hänen kolmannessa vedossaan pyörän vaihdelaatikko petti ja Fredden kilpailu päättyi siihen, mutta lajittelun ykkössija piti.

Pudotuskierroksilla Janne pääsi komeaan vauhtiin. Kilpailu ratkesi käytännössä semifinaalissa, jossa olivat vastakkain hallitseva Euroopan mestari ranskalainen Maurice Bertrand ja Janne Koskinen. Janne otti upeasti reaktiot kotiin heti viivalla ja johti Mauricea koko matkan maaliin asti kiihdyttäen samalla uuden oman ennätyksensä 7,125s / 297,74km/h. Loppu olikin rutiinia, sillä Jannen finaalivastustajan, Martin Bishopin, pyörä oli kärsinyt moottorivaurion ja näin Janne kiihdytti soololähdöllä kilpailun voittoon.

Veli Malin, Vesa Rautio, Fredrik Fredlund ja nyt minä. Siinä Pro Stock Biken suomalaiset EM-osakilpailuvoittajat kautta aikojen. Upea tunne päästä näin arvokkaaseen seuraan, Koskinen kommentoi innostuneena.

– Lauantain tekniikkamurheiden jälkeen sunnuntaina oli pakko saada lajitteluaika, jotta pääsin mukaan kilpailuun. Onnistunut lajittelulähtö sunnuntaina ensimmäisellä kierroksella vapautti koko tiimin fiiliksen ja koko porukan työskentely siirtyi aivan uudelle tasolle. Tämän jälkeen meitä ei pidätellyt enää mikään ja onnistuimmekin kaikissa lopuissa lähdöissä, kertoi Janne Koskinen kilpailun jälkeen.

Nitropyörissä suomalaisten katseet kohdistuivat vuoden 2014 STTF-ryhmän Euroopan mestariin Samu Kemppaiseen, joka nyt parin vuoden tauon jälkeen teki paluun EM-sarjaan. Samu avasi pelin komeasti. Heti ensimmäisellä lajittelukierroksella hän kiskaisi pehmeillä säädöillä taululle 6,552s / 345,84km/h lukemat ja otti ykkössijan haltuunsa.

Sitten alkoivat murheet. Harmaita hiuksia aiheuttivat pakoventtiilin lukon pettämisestä johtunut moottorivaurio ja moottorin sammutusventtiilin mystiset vuodot. Samun tiimi teki kuitenkin kovasti töitä ja maanantaiaamuna pyörä oli valmiina pudotuskierroksille, lajittelun kakkospaikalta.

Pudotuksissa Samu teki komeaa työtä. Hän voitti kierroksen toisensa jälkeen ja raivasi lopulta tiensä finaaliin. Finaalissa häntä vastaan asettui hallitseva Euroopan mestari ja lajittelun ykkösmies, Tanskan Marcus Christiansen. Finaalissa jo burn outin jälkeen Samun pyörä yskäisi pahaenteisesti ja käyntiääni muuttui. Lähtövalojen vaihduttua vihreäksi julma totuus valkeni, kun Samu jäi viivalle pyörän sammuttua ja Marcus kiihdytti voittoon. Samun pyörän keinuvipu oli antautunut pahalla hetkellä.

– Ainahan se harmittaa, jos häviää tekniikkamurheiden takia eikä ajamalla, mutta rajallisilla resursseilla näin käy aina välillä. Kuitenkin EM-sarjan kakkospaikka hallussa avauksen jälkeen, joten ihan ok fiilis tässä on, pohti Samu Kemppainen kisan jälkeen.

Neljäs Santa Podissa kilpaillut suomalainen oli Ida Zetterström ja hän kilpaili Super Street Bike -ryhmässä. Ida osti tälle kaudelle uuden pyörän Amerikasta ja tämä oli hänen ensimmäinen kilpailunsa eurooppalaisilla radoilla. Idan uudella pyörällä on kilpailtu Amerikassa pidemmällä akselivälillä ja myös kuljettaja on ollut Idaa huomattavasti painavampi. Näin ollen oikeiden säätöjen haku oli kilpailun päätarkoitus.

Tämä ensiesiintyminen täällä vanhalla mantereella oli kuitenkin erittäin lupaava ja Ida lajitteli itsensä sijalle 11. kaikkiaan 23 pyörän joukossa kiskaisten taululle myös oman uuden ennätyksensä 7,281s / 313,36km/h. Valitettavasti Idan tie nousi kuitenkin pystyyn jo ensimmäisellä pudotuskierroksella äärimmäiseen tiukkaan häviöön isäntämaan Alex Hopelle.

Seuraava EM-sarjan osakilpailu ajetaan 7.-9.6. Ruotsissa Tierpin radalla ja siellä kaikki neljä Santa Podissa kautensa avannutta suomalaista ovat jälleen viivalla taistelemassa EM-pisteistä.

Teksti: Drag Race News / Pasi Uponen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drag Racing