Ralli 08.05.2019

Suomalaiskuljettajat lupauksia herättävän odottavissa tunnelmissa Chilen MM-rallin alla

Teemu Suninen ennakoi hyvää Chilen MM-rallin alla. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool.

MM-rallikausi jatkuu Chilessä tällä viikolla. Suomalaiskuljettajat Teemu Suninen, Esapekka Lappi, Jari-Matti Latvala ja Kalle Rovanperä kommentoivat odotuksiaan ennen kilpailun alkua.

Teemu Suninen, Ford Fiesta WRC #3, M-Sport Ford World Rally Team

– Järjestäjän ennakkotutustumisvideoista päätellen Chilen kilpailu vaikuttaa jouhevalta. Täytyy odottaa vielä omaa nuotitusvuoroa ennen kuin pääsemme tutustumaan erikoiskokeisiin yksityiskohtaisemmin, mutta reitti vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Uskon tykkääväni tästä kilpailusta, mutta täytyy odottaa ja katsoa, kuinka käy.

– Uskon, että kolme kuljettajaa taistelee kärjessä, mutta heidän takana tulos voi olla kovastikin muuttuva. Kuten Korsikalla nähtiin, kaikki voi muuttua ja se tekee tilanteesta tasaisemman. Odotan innolla kisaa, että voimme jatkaa suorituskykymme näyttämistä.

Esapekka Lapille on tärkeää korjata itseluottamukseen iskeneet kolhut. Kuva: Leo Francis / Red Bull Content Pool.

Esapekka Lappi, WRC, Citroen C3 WRC #4, Citroen Total WRT

– Rankan kauden alun jälkeen lähden Chilestä päättäväisesti hakemaan kunnollista tulosta ja keräämään itseluottamustani takaisin askel kerrallaan. Toivon olosuhteiden olevan suosiolliset meille perjantaina. Jos sää pysyy kuivana, tiet puhdistuvat edessämme. Se auttaisi meitä hyödyntämään myöhäisen lähtöpaikkamme ja saamaan hyvän startin. Erikoiskokeet näyttävät todella miellyttäviltä ja kiinnostavilta. Teiden pinnat näyttävät hyviltä, tai ainakin näyttivät järjestäjien ennakkotutustumisvideoilla.

Jari-Matti Latvala vaikuttaa luottavaiselta ennen Chilen MM-rallin starttia. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool.

Jari-Matti Latvala, WRC, Toyota Yaris WRC #10, Toyota Gazoo Racing WRT

– Olen katsonut, minkälaiset tiet Chilessä ovat, ja Argentiinaan verrattuna kilpailu ei ole niin raju: kiviä ei juurikaan ole ja tien reunat ovat erittäin puhtaita. Jotkin paikat muistuttavat itseasiassa Iso-Britannian MM-rallin metsäerikoiskokeita, kun ne ovat kuivia. Motivaationi on korkealla ja odotan, että pääsemme taistelemaan erikoiskokeille.

Kalle Rovanperä odottaa mielenkiinnolla MM-sarjan uutta rallia. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool.

Kalle Rovanperä, WRC 2 Pro, Skoda Fabia R5 #22, Skoda Motorsport

– Mukava päästä ajamaan kaikille uutta kisaa, jossa oikein kellään ei ole ennakkoon tietoa olosuhteista. Meidän ajatuksemme on lähteä puhtaalta pöydältä ajamaan ehjä tulos kilpailusta. Kauden alku ei ole ollut tietenkään kovin hyvä. Virheet ovat olleet pääsääntöisesti omia, mutta melkein aina myös vauhti on löytynyt ennen virheitä. Virheet on kuitenkin käyty läpi ja niitä pyritään olla toistamatta. Nyt on tärkeää saada ehjä kisa alle.

Teksti: Neste Ralli / Viestintä.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli