Supermoto 27.02.2017

Suomalaiskaksikko supermoton EM-treeneissä: ”Tätäkö se ensirakkaus on?”

Kuva kertoo kaiken! Uusi kisapyörä on enemmän kuin mieluinen. Kuva: Oona Ylipuranen

Supermoton EM-sarjassa tällä kaudella italialaisen Gazza Racing -tiimin väreissä kisaavat Patrik Ala-Heikkilä ja Aaro Harvia viettivät pidennetyn testiviikonlopun Italiassa, jossa he pääsivät ensimmäistä kertaa ajamaan uusilla kilpapyörillään.

– Perjantaina oltiin Buscassa privaattitreeniä ajamassa meidän uusilla kisapyörillä! Alkuun otettiin pari settiä lämmittelyksi meidän treenimopoilla. Sitten olikin aika hypätä uuden hienon Honda CRF450 2017 pyörän selkään, Ala-Heikkilä fiilistelee.

Moottoripyörä oli vielä käytännössä aihio, mutta se ei näyttänyt suomalaisnuorukaisia haitanneen.

– Siitä puuttui muun muassa luistokytkin, shifteri, kansityöt ja virinokka ja siinä oli vielä muokattu originaali takaiskari, kun Öhlinssiltä ei vielä ole saatu oikeaa. Eli tehoja ja alustamuutosta sekä säätöä sun muuta kivaa on vielä luvassa.

Keskeneräisistä asioista huolimatta tuntuma kisapeliin oli erittäin positiivinen.

– Jo ensi istumaltahan ennen ajoon lähtöä pyörä tuntui täysin erilaiselta kuin edeltävä 2016, jota meidän treenimopot edustavat. Ajossa sitten paljastui taas lisää erilaisuutta ja pyörä tuntui ihan uskomattoman hyvälle, vaikka ihan raakile vielä onkin. Vaikka pyörä on pieni ja lyhyt, niin silti tuntui, että mulla 184 cm pitkänä kaverina oli paljon enemmän tilaa liikkua ja nostella jalkoja kuin edeltävässä mallissa. Koneessa tuntui jo nyt pelkällä mäntä-, putki- ja sähköjen muutoksella olevan tehoja jonkun verran, Ala-Heikkilä toteaa.

Uusi Honda CRF450 kulki hienosti, vaikka vielä on tekemistä sen kisakuntoon saamisessa. Kuva: Oona Ylipuranen

– Upeahan se on. Tiimi on tehnyt uskomattoman hyvää työtä pyörän kanssa, jotta siitä on saatu todella kilpailukykyinen, Harvia komppaa.

Myös pyörän käsiteltävyys vaikutti hyvältä.

– Radalla ajaessa ja kaarrellessa ja heitellessä sitä puolelta toiselle, se tuntui myös todella kevyelle ajaa ja sai vanhemman mallin tuntumaan ihan höyryveturilta, Ala-Heikkilä naurahtaa.

Lauantaina suomalaiskaksikko ajoi tiimin kotiradalla Moncalierissä, jossa he saivat vielä lisäkilometrejä uuden pyörän kanssa.

– Siellä vahvistui fiilikset, että tästä on tulossa juuri se laite, millä minä haluan ajaa kilpaa ja se antoi kovat odotukset tulevalle. Tätäkö on se rakkaus ensi silmäyksellä? Ala-Heikkilä naurahtaa.

– Itselle oli myös tärkeää loukkaantumisen jälkeen ajaa kahtena päivänä nyt niin paljon supermotoa kuin jaksoi ja hyvin se alkoi pikkuhiljaa kulkea. Tähän asti kun kelit Italiassa on suosinut vain lähinnä motocrossin ajoa, Harvia lisää.

Tiimipomo Massimiliano Gazzarata on tyytyväinen yhteistyön alkuun suomalaisten kanssa. Kuva: Oona Ylipuranen

Kaksikko on nyt viikon kotona Suomessa, jossa he tekevät fysiikkatreenejä. Maaliskuun alussa he suuntaavat takaisin Italiaan testaamaan pyörää kahdeksi viikoksi.

– Ensimmäinen kisa olisi tarkoitus näillä näkymin ajaa 19.3 Ottobianon radalla Italian alueellista sarjaa, kyseisellä radalla ajetaan myös ensimmäinen EM-kilpailu 23.4. Harvia kertoo.

24-vuotias helsinkiläinen Patrik Ala-Heikkilä ja 20-vuotias jyväskyläläinen Aaro Harvia allekirjoittivat sopimuksen supermoton EM-kaudesta 2017 italialaisen Gazza Racingin kanssa viime lokakuussa. EM-kausi starttaa Italiasta 23. huhtikuuta.

Supermoton EM-kausi 2017
23.4. Italia
14.5. Kreikka
2.7. Italia
17.9. Tsekki

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Ala-Heikkilä ja Harvia kotiutuivat Italian testeistä hyvillä mielin

Kaksi suomalaista supermoton EM-sarjaan: ”Unelmien täyttymys!”

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Supermoto