Snowcross 29.01.2018

Suomalaisilla kovaa vääntöä Ruotsin tähtiä vastaan snowcrossin SM-sarjassa – Seuraavana vuorossa Tornio

Snowcrossin SM-kausi avattiin Seinäjoelta. Kuva: Snowcross.fi

Snowcrossin SM-sarja saatiin polkaistua käyntiin reipas viikko sitten, kun Seinäjoen OmaSp Stadionilla ajettiin kauden avauskisa. Lyhyt ja intensiivinen rata teki kilpailuista huippumielenkiintoisia, ja radalla nähtiinkin tasaista vääntöä lähdöstä toiseen. Tämän vuoksi etenkin Pro-luokassa pisteet jakautuivat tasaisesti.

Pro-luokka

Pro-luokassa rataa hallitsivat ruotsalaiskuljettajat, kun molempien erien voitot menivät länsinaapuriimme. Ensimmäisen erän vei John Stenberg, joka jätti Eetu Karjalaisen toiseksi ja Mikko Osmon kolmanneksi. Karjalainen ja Osmo olivat kärkiviisikossa myös toisessä erässä, joten suomalaiskaksikko pääsee lähtemään hyvistä asetelmista Tornion osakilpailuun.

Toisen erän voittoa pääsi juhlimaan Ruotsin Emil Hansson, joka oli ensimmäisessä lähdössä kahdeksas. Koska Stenberg jäi toisessa erässä kahdeksanneksi, olivat ruotsalaiskuljettajat tasapisteissä. Hansson kruunattiin kuitenkin osakilpailun voittajaksi, koska hän sijoittui toisessa erässä Stenbergiä paremmin.

SM-pisteet:

1. Emil Hansson 33 pistettä
2. John Stenberg 33 pistettä
3. Mikko Osmo 32 pistettä
4. Eetu Karjalainen 31 pistettä
5. Emil Sundvisson 23 pistettä
6. Marcus Dorsch 22 pistettä
7. Simon Lundström 20 pistettä
8. Jere Tynkkynen 18 pistettä
9. Joonas Keskiaho 14 pistettä
10. Emil Harr 14 pistettä
11. Sami Huttunen 13 pistettä
12. Juuso Loukko 11 pistettä
13. Filip Harr 7 pistettä
14. Ole-Herman Hagen Sjögren 6 pistettä
15. Juha Haapamäki 3 pistettä

Pro Lite -luokka

Pro Litessä ykkössija meni myös Ruotsiin, kun Daniel Välimaa keräsi 45 pistettä. Ensimmäisessä erässä Välimaa oli toinen, mutta toisessa erässä mies paransi otteitaan ja nappasi ykkössijan.

Niko Aho ajoi upeasti ensimmäisen erän voittoon, mutta toisessa erässä tulikin ongelmia, joiden myötä Aho keskeytti ja jäi porukan viimeiseksi. Suomalaisista tasaisinta ajoa esitti Aki Pietilä, joka otti sijat 3 ja 2 keräten 36 pistettä.

Pro Lite -luokassa vain 14 kuljettajaa pääsi pisteille, kun Last Chance -erässä finaaleihin paikkansa lunastanut Lasse Ruotsalainen ei pystynyt moottorikelkkansa telan hajottua osallistumaan finaalieriin.

SM-pisteet:

1. Daniel Välimaa 45 pistettä
2. Aki Pietilä 36 pistettä
3. Oskari Hyvärinen 29 pistettä
4. Niko Aho 27 pistettä
5. Jomi Sonkamuotka 22 pistettä
6. Juho Virmakoski 18 pistettä
7. Aapo Savela 18 pistettä
8. Joona Marin 16 pistettä
9. Antti-Jussi Hyvönen 15 pistettä
10. Frans Forsell 15 pistettä
11. Martin Mjelde Muller 13 pistettä
12. Pasi Kurkela 10 pistettä
13. Niklas Lammi 8 pistettä
14. Tony Honkanen 6 pistettä

Junior 14-16 -luokka

Vanhimmassa junioriluokassa Seinäjoen tähti oli Matti Reinikainen, joka keräsi 45 pistettä. Hän esitti tasaista ajoa läpi päivän, ja ensimmäisen erän voiton lisäksi hän nappasi toisessa erässä kakkossijan.

Toisessa erässä voittoon ajoi Miika Lammi, mutta koska hän jäi ensimmäisessä erässä neljänneksi, jäi nuorukainen Reinikaisen pistesaldosta seitsemän pisteen päähän. Tasaista suorittamista esitti myös Tino Honkanen, joka nappasi sijat 2 ja 3.

SM-pisteet:

1. Matti Reinikainen 45 pistettä
2. Miika Lammi 38 pistettä
3. Tino Honkanen 36 pistettä
4. Jarno Tenhunen 26 pistettä
5. Joona Lahtela 23 pistettä
6. Mico Peltomäki 20 pistettä
7. Hermanni Aitto-Oja 19 pistettä
8. Otto Hyvärinen 17 pistettä

Seuraavaksi SM-pisteistä taistellaan Torniossa, kun snowcross-karavaani parkkeeraa Torandaan 16. helmikuuta. Sitä ennen Seinäjoen OmaSp Stadionilla kilpaillaan Stadion Snowcross -kilpailu (2. helmikuuta), joka ei ole SM-sarjan osakilpailu.

Teksti: Snowcross.fi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross