Ralli 27.10.2017

Suomalaisilla haastava Walesin rallin alku – Latvala parhaana sijalla viisi

Kaikki kolme Toyota Gaxoo Racingin kuljettajaa valittivat Walesin MM-rallin vaikeita olosuhteita. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Walesin MM-rallin lauantaipäivään lähdetään kotiyleisönsä edessä kisaavan Eifyn Evansin johtoasemassa. Toisena on Ott Tänak ennen Sebastien Ogieria ja Thierry Neuvillea. Jari-Matti Latvala on paras suomalainen, hän on viidentenä, 41,9 sekuntia kärjestä jääneenä. 

– Tänään oli vaikeat olosuhteet ja meillä oli vaikeuksia löytää oikea rytmi, koska auto aliohjasi paljon. Olen kuitenkin varma, että huomenna on parempi päivä, Latvala totesi.

Myös muut Toyota Gazoo Racingin kuljettajat valittivat vaikeita olosuhteita. Kymmenentenä oleva Juho Hänninen ei ollut tyytyväinen pätkäaikoihinsa ja sijalla 11 oleva Esapekka Lappi totesi lähinnä nauravansa hitaalle vauhdilleen.

– Puskin täysillä, mutta on naurettavaa kuinka hitaita olemme. Meillä ei ole minkäänlaista pitoa, Lappi sadatteli.

WRC2-luokassa nopein suomalainen oli Juuso Nordgren, joka lähtee lauantain pitkään kisapäivään seitsemäntenä. Teemu Suninen tykitti perjantain viimeiselle EK:lle luokan nopeimman ajan ja on nyt sijalla 11. Sekä Jari Huttunen että Kalle Rovanperä kärsivät ongelmista.

– Valitettavasti tekninen vika pysäytti matkanteon EK 4:n jälkeen. Keskeytyshetkellä sijoitus oli luokan seitsemäs, surkuttelee Huttunen.

– Rallipäivä loppui vähän liian aikaisin. Ajettiin vitosella hieman leveäksi ja rikottiin siinä rytäkässä jäähdytin. Tältä päivältä on sitten ajelut ajettu. Toivottavasti huomenna sujuisi paremmin! sijalle 22 pudonnut Rovanperä totesi.

Lauantaina kuskeilla on edessä pitkä 17 tunnin kisapäivä, joka pitää sisällään yhdeksän erikoiskoetta ja 142.38 kilometriä.

WRC-luokka perjantain jälkeen

WRC2-luokka perjantain jälkeen.

Walesin MM-rallin tulokset

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli