Snowcross 27.11.2017

Suomalaisilla epäonnea ISOC-sarjan Duluthin osakilpailussa

Aki Pihlaja. Kuva: RaceOne

ISOC-sarjan Duluthin osakilpailussa suomalaiskuljettaja Aki Pihlaja oli finaalin yhdeksäs, kun taas Viktor Hertenin ajot päättyivät last chance -vaiheeseen. Pro-luokan voittoon ajoi Tucker Hibbert ennen Adam Renheimia.

Ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa ajava Herten aloitti päivänsä alkukarsintojen toisessa ryhmässä, jossa hän nappasi nelossijan itselleen. Pihlaja ajoi kolmannessa ryhmässä ja oli eränsä neljäs.

Pihlaja paransi ajoaan toisella kierroksella ja oli eränsä neljäs lunastaen suoran pääsyn finaaliin. Herten jäi omassa ryhmässään jälleen neljänneksi ja lähti tavoittelemaan finaalipaikkaa LCQ-erästä. Uusikaarlepyläisen vauhti ei riittänyt LCQ:ssa, kun hän ensimmäisessä kurvissa kolaroi kanssakilpailijoiden kanssa. Herten jäi lopulta vain yhden sijan finaalipaikasta ollen erän kuudes.

Pihlaja piti Suomen värejä finaalissa yllä, mutta tällä kertaa rovaniemeläinen ei löytänyt tietään podiumille: Pihlaja sai finaaliin hyvän lähdön napaten nelossijan itselleen, mutta parin kierroksen jälkeen tapahtunut ajovirhe tiputti suomalaisen mitalitaistosta. Virheen myötä Pihlajan ohi ajoi viisi kuljettajaa, minkä myötä nousu mitaleille olisi jo vaatinut melkoista ihmettä. Pihlaja nousi vielä kahdeksannelle sijalle, mutta menetti sen viime hetkillä Alex Berglundille.

Lite-luokan finaalin voittajaksi ajoi Daniel Benham Jr, joka otti kärkipaikan heti lähdössä eikä suostunut luopumaan siitä enää. Toiseksi ajoi Martin Moland, jota seurasi hanakasti Cole Cottew. Cottew oli lopussa iskuetäisyydellä ja osuikin Mollandin kelkkaan viimeisellä kierroksella, mutta ohituspaikkaa ei löytynyt.

Pro-luokassa Tucker Hibbert vei voiton ennen Adam Renheimia ja Lincoln Lemieuxia Petter Nårsa oli finaalin viides ja Johan Lidman kymmenes.

Teksti: Seriousriding.com

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross