ATV 08.08.2016

Suomalaisilla epäonnea ATV-crossin EM-finaalissa Virossa

Kausi 2016 on ollut varsin epäonninen Jani Tanhuanpäälle.

Suomalaiset ATV-crossarit Jani Tanhuanpää, Valtteri Vainionpää ja Tuomas Kuivamäki osallistuivat viimeiseen EM-osakilpailuun Viron Kiviölissä.

Lauantain aika-ajoissa Tanhuanpää oli kuudes, Vainionpää 14:s ja Kuivamäki 23:s. Lauantaina rata oli vielä kuiva, vaikka vettä satelikin. Sunnuntain kisaeriin vettä oli tullut jo niin paljon, että saatiin jo tänä vuonna tutuksi tullut kurakisa.

Ensimmäisen erän startti onnistui Vainionpäältä parhaiten, hän oli heti startin jälkeen 10 parhaan joukossa. Tanhuanpää häiriintyi vieressä tapahtuneesta starttisuoran kolarista ja oli lähdön jälkeen vasta 13:s. Kuivamäki puolestaan jäi lähtökolariin ja hänen ajonsa loppuivat siihen. Tanhuanpää aloitti nousunsa ja oli maalissa lopulta viides, vain pari sekuntia kolmannesta sijasta. Vainionpää taisteli 10 sijan tienoilla, kunnes pelit lähti hypystä poikittain ja etupyörä taittui alle, joten miehen erä jäi siihen. Huolto sai laitteen kuitenkin kuntoon ja Valtteri taisteli toisessa erässä itsensä hienosti sijalle 10.

Tanhuanpää otti paremman startin toiseen erään ja oli kolmannella kierroksella sijalla kuusi. Siinä vaiheessa epäonni tuli peliin mukaan, kun venttiili pääsi tippumaan männän päälle ja lopetti ajamiset siihen. Kuudennen sijan pitämällä Tanhuanpää olisi ollut kokonaistuloksissa kolmas, joten harmitus oli keskeytyksen jälkeen suuri.

Tanhuanpää tuumi varikolla, että nyt on varmaan jo ensi vuodenkin epäonni käytetty. Laite laitetaan iskuun kahteen viimeiseen SM-osakilpailuun ja sitten mies alkaa valmistautumisen ensi kauteen, jossa tähtäimessä on EM- ja SM-sarjojen kiertäminen.

ATV-motocrossin SM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Heinolassa.

Tiedote: Loukko.com

Tanhuanpää palasi kärkitaisteluun Latvian EM-kisassa

Tanhuanpää jatkaa maksimipistein ATV-crossin kärjessä

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

ATV