Trial 09.08.2017

Suomalaisia taistelemaan trialin Pohjoismaiden mestaruudesta Norjaan

Viikonloppuna nähdään pääseekö Suomen kuskeja tuulettamaan Norjan podiumille. Kuva: T. K. Kivinen

Trialin pohjoismaiden mestaruudesta ajetaan tänä vuonna Norjan Kråkerøyssa 12.-13.8.2017. Suomesta edustajia nähdään niin nuorten kuin yli 40-vuotiaidenkin luokissa.

Tulevana lauantaina trialin Pohjoismaiden mestaruudesta henkilökohtaista mestaruutta Nuorten luokassa jahtaavat MP-Taidon Niko Nurmio, joka on Suomessa dominoinut A-luokkaa sekä Leevi Lindqvist, jonka kausi Eliitti-luokassa on hyvässä nousujohteessa. Nurmiolla on tavoitteena parantaa viime vuoden sijoitusta. Lindqvist puolestaan on hakenut kokemusta myös EM Champion -luokan haastavilta jaksoilta. Hänen tavoitteenaan on taistella henkilökohtaisesta mestaruudesta.

Hämeen Moottorikerhoa Nuorten luokassa edustavat Leevi Seppälä ja Samuel Jääskeläinen, jotka ajavat Suomessa ensimmäistä kauttaan A-luokassa.

Nuorten valmentaja Harri Oittinen kommentoi kisatunnelmia ennen matkaan lähtöä seuraavasti:

– Joukkueen yhteiset harjoitukset ovat olleet laadukkaita ja kuskeilla on ollut asenne kohdallaan. Viime vuoden joukkuekisan voitto oli kova saavutus. Vuosittain joukkueet muuttuvat ikärajoista johtuen. Esimerkiksi meidän joukkueesta henkilökohtaisen kullan viime vuonna voittanut Henkka Vierimaa ei voi enää ajaa nuorten luokassa. Luultavasti Ruotsilla ja varsinkin Norjalla on tänäkin vuonna tosi vahvat joukkueet.

Suomesta löytyy lupaavia nuoria trialkuskeja, joilla on potentiaalia menestyä hyvin myös kansainvälisillä areenoilla. Kuva: T. K. Kivinen

Oittinen luottaa suomalaisten nuorten taistelutahtoon molempina päivinä.

– Meillä se juttu on omaan tekemiseen ja hetkeen keskittyminen sekä haasteiden voittaminen. Sitä kautta tehdään vahva latinki. Omalla tasolla ajamiseen ja tietty venyminen. Siinä se on, se riittää. Tuloksen näkee sitten kisan jälkeen. Lauantaina kilpaillaan henkilökohtainen kisa ja sunnuntaina joukkuekisa, kiteyttää Oittinen.

Nuorten lisäksi kisoihin lähtee veteraanikuskeja.  40+-luokkaan osallistuvat Salpausselän Moottorikerhon Pertti Teräsahde, Hämeen Moottorikerhon Tommi Kallio sekä Tervakosken Moottorikerhon Jörgen Nylund. MP-Taidon Staffan Floessell, joka nähtiin viikkoa ennen EM-osakilpailussa Italiassa Over 40 -luokassa joutuu jättämään kisat väliin ennakkotiedoista poiketen.

Sunnuntaina ajetaan PM-joukkuekisa.

Nuorten joukkue:
Leevi Lindqvist, Leevi Seppälä, Samuel Jääskeläinen ja Niko Nurmio
Joukkueenjohtaja Harri Oittinen

40+-joukkue:
Tommi Kallio, Pertti Teräsahde ja Jörgen Nylund

Teksti: Sari Kiuru

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial