Jääspeedway 19.02.2020

Suomalaisia jääspeedway-kuskeja Ruotsin mestaruuskilpailuun

Atte Suolammi on yksi kolmesta suomalaisesta Ruotsin mestaruuskilpailussa. Kuva: Timo Eronen

Jääspeedway on kokenut kovia surkean talven myötä. Alkutalven MM-karsintakilpailu jouduttiin perumaan, ja SM-finaali on jouduttu siirtämään olosuhteiden vuoksi myöhemmälle ajankohdalle. Suomalaisia nähdään kuitenkin Ruotsin mestaruuskilpailussa.

Onneksi lajin harrastajat ovat päässeet ajamaan ainakin Suonenjoella, Mikko Jetsosen luona sekä Ruotsin puolella niin liigajoukkueiden kuin henkilökohtaisten kilpailuiden myötä.

Ruotsin puolelta kuului alkutalvesta kummia. Heidän omaan mestaruuskilpailuun, joka ajetaan 22.2 Örnsköldvikissä, ei saatu ruotsalaisista ajajista täyttä kaaviota (16 kuljettajaa + varamiehet), joten Ruotsin Moottoriliitto Svemo avasi mahdollisuuden suomalaisille kuljettajalle osallistua Ruotsin finaaliin.

Mikko Jetsonen nähdään Ruotsin mestaruuskilpailussa. Kuva: Timo Eronen

Jetsonen ja Atte Suolammi saivat pikaiset kutsut ja molemmat miehet vastasivat välittömästi kyllä. Valkeakosken Mikko Mäkiselle aukesi paikka ensimmäiseksi varamieheksi. Muutosten myötä paikka vaihtui varsinaiseen kilpailuun, joten Ruotsin mestaruusfinaalin ajajaesittelyssä nähdään kolme miestä siniristilipun väreissä. Vastus Ruotsin mestaruuskilpailussa tulee olemaan todella kova. Kauden 2020 MM-sarjassa on mukana neljä ruotsalaista kuljettajaa, ja heidän oma kotimaan tasokin on kansainvälisellä tasolla todella hyvä.

Mikko Mäkinen nousi vara-ajajan paikalta finaalikuljettajaksi Ruotsiin. Kuva: Timo Eronen

Seuraava jääspeedwaykilpailu Suomessa tulee olemaan PM-finaali 7. maaliskuuta Varkaudessa. Varkaus Racing Team on tehnyt todella paljon töitä radan jäädyttämisen suhteen, käytännössä kaikki mahdollinen aika pakkaskelien vallitessa on käytetty hyväksi. Pisin yhtämittainen jäädytyssessio kesti melkein kolme vuorokautta. Kovaa työtä järjestävältä seuralta, paras palkinto heille on saada katsojia Varkauteen.

Teksti: Timo Eronen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jääspeedway