Motocross 30.03.2017

Suomalaisia hyvä määrä motocrossin EM-avauksessa Tanskassa

Saku Mansikkamäki. Kuva: SHR tiedotus

Motocrossin EM-sarja käynnistyy tulevana viikonloppuna junioreiden ja naisten luokkien osalta. Kaikissa luokissa on edustettuna suomalaisvärejä.

Tanskan Naestved isännöi tänä viikonloppuna motocrossin EM-sarjan avausosakilpailua EMX65-, EMX85- ja naisten luokkien osalta. EMX65-luokassa suomalaisia kisaa peräti neljä, kun viivalle asettuvat juniorikuljettajat Saku Mansikkamäki, Kasimir Hindersson, Eelis Viemerö sekä Aaron Laine.

EMX85-luokassa suomalaisvärejä pitävät yllä nuoret kuljettajat Kimi Koskinen ja Sampo Rainio.

Historian ensimmäinen naisten motocrossin EM-sarja polkaistaan käyntiin myös tulevana viikonloppuna. Viime vuonna kokeilumielessä lanseerattu Eurooppa Cup osoittautui oikeaksi ratkaisuksi ja tänä vuonna naiset pääsevät kisaamaan EM-tittelistä neljässä osakilpailussa. Tanskan EM-avauksessa Suomesta kisaamassa nähdään Ria Virtanen. Hanna Mertsalmi on estynyt osallistumasta loukkaantumisen takia.

– Hyvin mielin ollaan lähdössä Tanskaan. Tarkoituksenani on kiertää koko sarja. Tasosta ei ole mitään tietoa, mutta tavoitteena olisi saada edes yksi EM-piste, Virtanen kertoo.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross