Jäärata 12.03.2018

Suomalaiset veivät jääratakokemusta Viroon – Aslan Hasan podiumille

Viron jääratakilpailun voitti Andre Park. Kuva: Andre Park tiedotus

Tallinnan keskustan tuntumassa, Viron Harku-järvellä järjestettiin lauantaina jääratakilpailu, jossa mukana oli myös suomalaisia kuljettajia.

Lauantaina järjestettyyn Viron jääratakilpailuun oli kutsuttu mukaan Suomesta useita kuljettajia, joiden palautteen avulla halutaan kehittää lajin toimintaa naapurimaassa.

Kilpailu jouduttiin kuitenkin typistämään yhden erän mittaiseksi hankalien olosuhteiden takia. Vielä harjoituksissa rata oli varsin hyvä ja jäällä oli vain muutama lätäkkö, mutta kilpailupäivän aamusta alkaen ajo-olosuhteet olivat haastavat veden noustua radalle yön aikana.

– Vesi nousi niin vauhdilla, että vesijetillä olisi päässyt paremmin radan ympäri kuin pyörällä, kiteyttää kilpailuun osallistunut supermoton moninkertainen Viron ja Suomen mestari Sami Salstola, joka sijoittui neljänneksi.

Päivän nopeinta vauhtia piti Viron oma mies Andre Park ja toiseksi selviytyi Suomen Aslan Hasan. Kaksikon seuraksi podiumille nousi Viron Timmo Mõts. Muista suomalaisista Niklas Pöytälaakso oli kuudes, Martti Mäki-Jouppila yhdeksäs ja Juuso Tani 12:s.

– Reissu oli opettavainen ja radan profiili oli minusta erittäin hyvä ja muutenkin puitteet olivat todella hyvät. Ainoa miinus oli se, että vesi nousi radalle, mutta kukapa säitä pystyisi hallitsemaan. Ehdottomasti matkustamme toistekin Viroon, jos kisoja järjestetään, totesi Aslan Hasan.

Myös Salstola oli tyytyväinen reissuun lyhyestä kisapäivästä huolimatta.

– Hienoa oli laulattaa jaloa kaksitahti-pyörää, vaikka vesi virtasi suuttimissa bensan seassa. Radan profiili oli vähän enemmän supermotoa kuin jäärataa, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta todella hyvää vaihtelua! Salstola toteaa.

– Järjestelyt oli samaa tasoa kuin Viron motocross- ja supermoto-kisoissa, eli ei todellakaan mitään valittamista! Ja mikä parasta, pääsin näyttämään Pöytälaaksolle, miten ajetaan, sillä hän oli piikitellyt minua ennen kisoja, että ei tuolla kaksitahti-vessalla pärjää! Iso Kiitos 123 Tuulilasille hienoista kilpailuista ja varmasti ajetaan jatkossakin Viron maalla muutakin kuin supermotoa! Salstola jatkaa.

Juuso Tanilla oli hieman vaikeuksia löytää oikeaa ajorytmiä erilaisella radalla.

– Rata oli mielestäni hieman syherö ja kaipaisin hieman pitempää suoraa, jota Suomessa olemme tottuneet ajamaan. Järjestelyt olivat hyvät ja kaikki hoitui mutkattomasti alusta loppuun.  Hyvä fiilis jäi kisoista ja tähän on hyvä päättää jääratakausi. Kisa on parasta treeniä ja lähden kyllä uudestaan Viron reissulle, jos kisoja järjestetään!

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jäärata