Ralli 29.07.2017

Suomalaiset takaisin neloisjohtoon – Latvala otti piikkipaikan

Toyota tarjoaa nyt herkkua koko rahan edestä suomalaisyleisölle! Kuva: AKK/Taneli Niinimäki

Jari-Matti Latvala palasi Neste Rallin kärkeen lauantaiaamuna, kun hän nousi kilpailua johtaneen tallikaverinsa Esapekka Lapin ohi. Toyotan kolmoisjohdon täydentää Juho Hänninen. Suomalaisittain herkkua riittää tätäkin enemmän, sillä myös nelospaikka on miehitetty sinivalkoisin värein Ford-kuljettaja Teemu Sunisen toimesta.

Lapin johto Latvalaan kolmanteen päivään lähdettäessä oli 4,4 sekuntia, mutta Latvala iski heti Pihlajakosken avauserikoiskokeella ja vähensi etumatkan vain 0,6 sekuntiin. Latvala jatkoi hyviä otteitaan ja oli Lappia 5,4 sekuntia nopeampi Päijälässä sekä 2,5 sekuntia nopeampi Ouninpohjassa. Latvala tykitti pohja-ajan myös Saalahteen, mikä merkitsi sitä, että päivähuolton tultaessa eroa Lappiin 7,8 sekuntia.

Hänninen nousi täydentämään Toyotan kolmoisjohtoa, kun Teemu Suninen menetti noin 20 sekuntia ajettuaan shikaanin pitkäksi ja jouduttuaan peruuttelemaan. Sunisen ero palkintopallisijaan on kuitenkin vain 1,4 sekuntia.

Paras ulkomaalainen kuljettaja on britti Elfyn Evans, joka ajaa rallissa viidentenä. Evans nousi Päijälän toiseksi nopeimmalla ajalla ohi irlantilaisen Craig Breenin.

Kymmenen parhaan joukkoon mahtuvat myös Thierry Neuville, Kris Meeke, Ott Tänak ja Dani Sordo. Mads Östberg tippui aamulenkin aikana seitsemänneltä sijalta, kun hän joutui Ouninpohjassa renkaanvaihtohommiin.

WRC2-luokassa suomalaisvaltikkaa kärkipaikalla pitää edelleen vuoden 2015 Tulevaisuuden Tähti Jari Huttunen, jolla on eroa toisena tulevaan Ranskan Quentin Gilbertiin melkein puolitoista minuuttia.

Mitä seuraavaksi?
Iltapäivällä vuorossa on sama lenkki kuin aamulla, mutta nyt aloitetaan Saalahdesta kello 14.55. Sen jälkeen vuorossa ovat takuuvarmat vuoristoradat nimeltä Ouninpohja, Pihlajakoski ja Päijälä. Iltahuoltoon Paviljongille saavutaan 20.39.

Vetomies-kilpailu on myös tänään käynnissä samoilla erikoiskokeilla ja vuorossa ovat vielä Pihlajakoski (klo 14.39) ja Päijälä (klo 15.47). Vetomiesten palkintojenjakoa juhlitaan Jyväskylän Paviljongilla kello 19.00 alkaen.

Yleiskilpailun top 10 –tilanne EK 17/25 jälkeen:
1 Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) 1.42.25,5
2 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Toyota Yaris WRC) + 7,8
3 Juho Hänninen/Kaj Lindström (Toyota Yaris WRC) + 57,8
4 Teemu Suninen/Mikko Markkula (Ford Fiesta WRC) + 59,2
5 Elfyn Evans/Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) + 1.04,2
6 Craig Breen/Scott Martin (Citroen C3 WRC) +1.14,2
7 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) + 1.34,4
8 Kris Meeke/Paul Nagle (Citroen C3 WRC) + 2.01,9
9 Ott Tänak/Martin Järveoja (Ford Fiesta WRC) +2.14,3
10 Dani Sordo/Marc Martí (Hyundai i20 Coupe WRC) + 3.21,6

Teksti: Neste Ralli Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli