Ralli 28.07.2017

Suomalaiset tähdittivät dramaattista perjantaiaamua

Neste Ralli 2017 -kilpailussa on menossa erittäin jännittävät hetket. Kuva: AKK / Toni Ollikainen

Jari-Matti Latvala johtaa Neste Rallia ennen Toyota-tallikaveriaan Esapekka Lappia. Kaksikon ero seitsemän erikoiskokeen jälkeen on vain 1,6 sekuntia.

Eilisen Harjun erikoiskokeen nopein, virolainen Ott Tänak pysyi kilpailun kärjessä vielä perjantain kahden ensimmäisen erikoiskokeen ajan, mutta kärsi Jukojärven ensimmäisellä ajokerralla rengasrikon ja menetti aikaa puolitoista minuuttia.

Jukojärvellä riitti muutenkin draamaa, sillä Tänakin tallikaveri, ranskalainen hallitseva maailmanmestari Sébastien Ogier ajoi ulos, kun valtava ilmalento rikkoi Ford Fiesta WRC –auton jousituksen. Myös Hayden Paddon joutui keskeyttämään erikoiskokeelle kolhittuaan Hyundainsa oikeaa takakulmaa.

Draaman kaaren seurauksena Latvala nousi rallin kärkeen samalla, kun Lappi pääsi myös mainioon vauhtiin otettuaan päivän ensimmäisen erikoiskokeen Halisen rauhallisesti.

Norjalaiskuski Mads Ötsberg nousi kolmanneksi päivän ensimmäisen ajolenkin aikana. Hän on 13,8 sekuntia kärkeä perässä ja 0,4 sekuntia Craig Breeniä edellä.

Breenin niskaan puolestaan hengittää Haliseen pohja-ajan pommittanut Teemu Suninen, joka on irlantilaiskuskia perässä vain 0,1 sekuntia.

Toyotan Juho Hänninen on käynyt tiukkaa kamppailua viime vuoden voittajan, britti Kris Meeken kanssa kuudennesta sijasta. Hänninen on tuossa taistelussa tällä hetkellä paremmissa asetelmissa puolen sekunnin turvin. Elfyn Evans on kahdeksas ja Hyundai kuljettajat Thierry Neuville ja Dani Sordo miehittävät sijoja yhdeksän ja kymmenen.

WRC2-luokassa vuoden 2015 Tulevaisuuden Tähti Jari Huttunen tekee huimaa debyyttiä ja johtaa luokkaa 13,9 sekunnin turvin Gus Greensmithiin nähden.

JWRC-luokassa on nähty jo tähän mennessä neljä eri erikoiskoevoittajaa. Nicolas Ciamin johtaa aamun lenkin jälkeen luokkaa 15 sekunnin erolla Denis Rådströmiin. Terry Folb on Rådströmistä vain 1,8 sekunnin päässä. Tämän vuoden Tulevaisuuden Tähti Emil Lindholm oli kärkivauhdissa ennen kuin menetti lenkin viimeisellä erikoiskokeella aikaa sillä seurauksella, että putosi luokassa kuudenneksi.

Iltapäivällä autokunnat ajavat toiset kuusi erikoiskoetta, mutta kaikki ovat aamuun verrattuna uusia. Äänekoski-Valtra ja Laukaa ajetaan kahdesti sekä Lankamaa ja päivän päättävä Harjun erikoiskoe kertaalleen.

Tuloksia EK7/25 jälkeen:
1 Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) 40.57,5
2 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Toyota Yaris WRC) + 1,6
3 Mads Østberg/Torstein Eriksen (Ford Fiesta WRC) + 1,8
4 Craig Breen/Scott Martin (Citroen C3 WRC): + 14,2
5 Teemu Suninen/Mikko Markkula (Ford Fiesta WRC) + 14,3
6 Juho Hänninen/Kaj Lindström (Toyota Yaris WRC) + 19,7
7 Kris Meeke/Paul Nagle (Citroen C3 WRC) + 20,2
8 Elfyn Evans/Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) + 22,5
9 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) + 34,1
10 Dani Sordo/Marc Marti (Hyundai i20 Coupe WRC) + 51,5

Teksti: Neste Ralli Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli