Snowcross 05.04.2016

Suomalaiset menestyivät Clash of Nations -kilpailussa

Victor Herten Kuva: Kvix Photo

Clash Of Nations -kilpailu veti viime viikonloppuna Falunin mäkimontun täyteen yleisöä. Kisassa oli mukana paljon kovatasoisia kuljettajia aina Amerikan sarjoista saakka. Suomen Viktor Herten oli koko viikonlopun tasaisen vahva.

Clash of Nations -kilpailun harjoitukset ja karsintaerät sujuivat Viktor Hertenin osalta hienosti, mikä tiesi hyvää lähtöpaikkaa finaaliin. Finaalissa Herten sai hyvän startin ja hän taisteli tiukasti kärkisijoituksista koko erän ajan. Ruutulipulle Herten ajoi viidentenä.

Mikko Osmo jäi tällä kertaa finaalin ulkopuolelle. Miehen ajotuntuma oli uudella laitteella hieman hakusessa ja konettakaan ei saatu pelaamaan aivan toivotulla tapaa.

Open-luokan finaalin voittoon ajoi Suomen Aki Pihlaja. Hopeaa saavutti Ruotsin Adam Renheim ja pronssia Norjan Elias Ishoel.

Juuso Loukko oli mukana Stock-luokassa. Kolmesta karsintaerästä Loukko  voitti yhden, mutta kahden muun erän sijoitukset eivät olleet yhtä hyviä ja hän joutui näin ollen hakemaan tiensä finaaliin Last Chance -erän kautta. Finaalissa Loukko ajoi sijalle yhdeksän.
– Vähän parempaa sijoitusta lähdettiin hakemaan ja vauhtikin oli välillä hyvää, harmitteli Loukko erän jälkeen.

Vakioluokan voitto meni Norjan Martin Molandille. Toiseksi ajoi nuori ruotsalaiskuljettaja Emil Harr ennen kokenutta maanmiestään Johan Erikssonia.

Kuljettajat ovat nyt kotiutuneet Falunista ja tiedossa on kaluston huoltoa ja pieniä viilauksia säätöihin. Torstaina auton keula starttaa kohti Norjan Altaa, jossa ajetaan kauden toinen ja ratkaiseva MM-kilpailu. Viktor lähtee MM-mitalin tavoitteluun luottavaisin mielin.

Altassa ajetaan myös EM-sarja, josta Osmo lähtee tavoittelemaan mitalia.

Clash of Nations kilpailun tulokset

Teksti ja kuva: Team Loukko

Uusimmat

Lisää aiheesta