Enduro 29.11.2016

Suomalaiset maailmanmestarit palkittiin Berliinin hulppeassa gaalassa

Vuoden 2016 suomalaiset moottoripyörämaailmanmestarit Eero Remes, Kirsi Kainulainen ja Pekka Päivärinta. Kuva: Nita Korhonen

Viikonloppuna Berliinissä järjestetyssä Kansainvälisen Moottoriliitto FIM:n gaalassa palkittiin kaikki moottoripyörälajien vuoden 2016 maailmanmestarit. Mukana oli kolme suomalaista mestaria.

Sunnuntaina Berliini isännöi vuoden 2016 Kansainvälisen Moottoriliitto FIM:n palkintogaalaa, jossa kultaiset MM-mitalit ripustettiin yhteensä 34 maailmanmestarin kaulaan. Suomea paikalla edustivat enduron E1-luokan maailmanmestari Eero Remes sekä ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan maailmanmestarit Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen.

Eero Remes pääsi nyt punaiselle matolle toistamiseen. Viime vuonna hänet palkittiin maailmanmestaruudesta Espanjan Jerezissä järjestetyssä gaalassa. Kuva: Reygondeau/GoodShoot.com

Eero Remes pääsi nyt punaiselle matolle toistamiseen. Viime vuonna hänet palkittiin maailmanmestaruudesta Espanjan Jerezissä järjestetyssä gaalassa. Kuva: Reygondeau/GoodShoot.com

– Hyvät fiilikset on. On hienoa nähdä myös muiden lajien edustajia, jotka on tänä vuonna ajanut mestaruudet, Remes totesi.

Kaksinkertaisen E1-luokan maailmanmestarin ensi kauden suunnitelmat alkavat olla jo selvillä.

– Samassa tiimissä, eli TM:llä jatketaan ja enduroa ajetaan, mutta pyöräkoko ja luokka ei ole ihan varmoja vielä.

Kirsi Kainulainen ja Pekka Päivärinta. Kuva: Nita Korhonen

Kirsi Kainulainen ja Pekka Päivärinta. Kuva: Nita Korhonen

Päivärinnalle gaalajuhlallisuudet alkavat olla jo tuttua kauraa. Mies pokkasi Berliinissä nyt jo viidennen kultaisen mitalin.

– Ainahan se on kiva, kun päästään tällaisiin juhliin ja saadaan vetää kunnon vetimet päälle ja Kirsi näyttää vieläkin kauniimmalta, niin hauskaahan se on, mies hymähti.

Ensi vuonna ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan sääntöä tullaan uudistamaan niin, että moottorikoko muuttuu tuhatkuutioisesta 600-kuutioiseen. Muutoksen myötä suomalaisparin ensi kauden suunnitelmat ovat leijuneet koko syksyn ilmassa.

– Nyt näyttää siltä, että asiat valmistuu ja päästään normaalitasolla starttaamaan keväällä kauteen ja katsotaan sitten millainen pyörä meillä on ja sitten nähdään miten käy, lisäsi Päivärinta, joka suuntasi suoraan Berliinistä Müncheniin viemään maailmanmestaruuskaluston BMW:n museoon.

Kirsi Kainulainen ja Pekka Päivärinta pääsivät poseeraamaan muiden ratamoottoripyöräilyn maailmanmestareiden kuten Marc Marquezin viereen. Kuva: Reygondeau/GoodShoot.com

Kirsi Kainulainen ja Pekka Päivärinta pääsivät poseeraamaan muiden ratamoottoripyöräilyn maailmanmestareiden kuten Marc Marquezin viereen. Kuva: Reygondeau/GoodShoot.com

Kirsi Kainulainen teki tänä vuonna historiaa saavuttamalla ensimmäisenä naisena moottoripyörälajin maailmanmestaruuden luokassa, joka on myös avoin miehille. Hän pääsi juhlimaan nyt yhdessä muiden mestareiden kuten MotoGP-luokan maailmanmestarin Marc Marquezin kanssa.

– Tämä on iso ja hieno paikka ja arvokas tilaisuus. Aika jännältä tuntuu, kun ei itseään ajattele Marquezin kaltaiseksi, mutta siinä me samalla viivalla nyt ollaan, se on maailmanmestari ja minä olen maailmanmestari, Kainulainen naurahti.

Lisää kuvia FIM:n palkintogaalasta: Moottoriurheilu.tv/fim-gaala-2016
Lisätietoa ja kuvia FIM:n palkitogaalasta: www.fim-gala.com

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing