Enduro 06.05.2018

Suomalaiset eivät loistaneet Portugalin MM-viikonlopun ensimmäisenä päivänä

Eero Remes. Kuva: ABC Communication

Enduron MM-sarjan kauden kolmas osakilpailuviikonloppu on parhaillaan käynnissä Portugalissa. EnduroGP- ja E2-luokkien MM-pistejohdossa Castelo Brancoon matkustanut Eero Remes oli ensimmäisenä päivänä lauantaina E2-luokan neljäs ja yleiskilpailun kahdeksas.

Enduron kaksinkertaisen maailmanmestarin Eero Remeksen viikonloppu ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Suomalainen taisteli pyöränsä välitysten kanssa ja lopulta kaatui. Hänen joutui jättämään hyvästit podiumkamppailulle Portugalin kilpailuviikonlopun ensimmäisenä päivänä. E2-luokan voitti Italian Alex Salvini, joka sai seurakseen palkintokorokkeelle ranskalaiskaksikon Mathias Bellinon ja Loic Larrieun. Husqvarnaa ohjastanut Salvini vei nimiinsä myös EnduroGP-luokan, toiseksi sijoittui britti Jamie McCanney ja kolmanneksi Ranskan Christophe Nambotin.

Remes säilytti johtoasemansa EnduroGP-luokassa, mutta joutui E2-luokassa luovuttamaan ykköspaikan Salvinille, joka on nyt 94 pisteellään kuusi pistettä suomalaista karussa. Kolmantena on 73 pistettä kerännyt Larrieu. Remes johtaa EnduroGP-luokkaa pistein 72, toisena on 64 pistettä kerännyt Salvini ja kolmantena vain pisteen päässä italialaisesta McCanney.

Eemil Pohjola sijoittui Portugalin ensimmäisenä päivänä E1-luokan kuudenneksi ja yleiskilpailun sijalle 21. Niko Aitta oli E1-luokan seitsemän ja yleiskilpailun 22:s. Samassa luokassa kilpaillut Jiri Leino joutui keskeyttämään.

Lari Jukola sijoittui Enduro Junior -luokassa kymmenenneksi ja Antti Hänninen sijalle 16.

Polisport GP of Portugal jatkuu sunnuntaina klo 11 Suomen aikaa. Iltapäivän Super Test -koitos kuvataan suorana lähetyksenä EnduroGP:n Facebook-sivulle.

MM-pistetilanne
Livetulospalvelu

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Enduron MM-sarja jatkuu viikonloppuna Remeksen komennossa Portugalissa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro